RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αποκομμένη ψυχρή λίμνη με ενδεχόμενο τοπικών βροχών
ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 



Αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα βρίσκεται νότιοδυτικά της Κύπρου με νεφελώδη και βροχερό καιρικό σκηνικό.
Η αποκομμένη ψυχρή εκτοπίζεται νοτιοανατολικά λόγω υψηλών πιέσεων στα δυτικά σε κεντροδυτική Μεσόγειο.

Λόγω της ύπαρξης της αποκομμένης ψυχρής λίμνης φαίνεται να υπάρχει μια σύγκλιση ανέμων στα νότια της Κύπρου που αυτό ευννοεί σε αυξημένες νεφώσεις στην περιοχή μας με βροχές στη θάλασσα νότια-νοτιοανατολικά της Κύπρου που ενδέχεται να φέρουν κάποιες τοπικές ελαφρές έως μέτριας έντασης βροχές και στο νησί εισερχόμενες από τα νότια-νοτιοανατολικά και να επηρεάζουν περιοχές της επαρχίας Λάρνακας, Αμμοχώστου, εσωτερικό και ορεινά.
Αυτό το καιρικό σκηνικό με τις πιθανότητες για βροχές διατηρείται μέχρι και μεσημεριανές ώρες Δευτέρας ενώ μετά ακολουθεί βελτίωση.
Ελάχιστες θερμοκρασίες ξημερώματα Δευτέρας 24/2 στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 10 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 2-5 βαθμούς ενώ πάνω στο Τρόοδος προς Όλυμπο στους μείον 2 βαθμούς οπου και αναμένεται παγετός.
Ομίχλη σε ορεινά και εσωτερικό.

Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες έως 18 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια. Πάνω στα ορεινά 5-10 βαθμούς και έως 2 βαθμούς από Τρόοδος προς Όλυμπο. Σε περιοχές με νεφελώδη και βροχερό καιρό η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή.
Άνεμοι Βορειοανατολικοί ενώ σε Πάφο μεσημέρι σε Βορειοδυτικοί και σε Λεμεσό Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί εντάσεως 1 έως 3 μποφόρ.
Τρίτη και Τετάρτη 25-26 Φεβρουαρίου ηλιοφάνεια με παροδικές τοπικές νεφώσεις με την θερμοκρασία σε μικρή άνοδο την Τρίτη και σταθερή την Τετάρτη.
Ανέμοι Βορειοανατολικοί ενώ Τετάρτη γυρίζουν σε Βοριεοδυτικοι-Νοτιοδυτικοί. Ένταση ανέμων 1-3 μποφόρ και παροδικά μεσημέρι με απόγευμα έως 4 μποφορ στα παραθαλάσσια.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα επηρεάζεται από αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών με χαμηλό βαορμετρικό συνοδευόμενο από μετωπικές υφέσεις και βροχές με το ενδεχόμενο να περάσει ξυστά αυτό το σύστημα από την περιοχή μας δίνοντας κάποιες τοπικές βροχές με πτώση θερμοκρασίας Πέμπτη και Παρασκευή.
Σάββατο 29/2, Κυριακή 1/3 και Δευτέρα 2/3 που είναι το αποκορύφωμα των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων αλλά και η Καθαρά Δευτέρα το καιρικό σκηνικό φαίνεται να είναι ευννοικό χωρίς βροχές και την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.
Για το επόμενο 3 ήμερο θα σας δίνω καθημερινή ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.. 









ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)