RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 



Βροχές, Χιόνια, Ισχυροί Άνεμοι και Αισθητή Πτώση Θερμοκρασίας-Ισχυρό Χαμηλό Βαρομετρικό-Ψυχρός Αυλώνας
Ο ψυχρός έως πολύ ψυχρός αυλώνας κατηφορίζει προς Ιταλία-Ελλάδα και απλώνεται και στην δική μας περιοχή που συνοδεύεται από ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή δυτικών Βαλκανίων με μια ανατολική πορεία προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Ένα βαθύ χαμηλό βαρομετρικό έως 987hpa. Λόγω του βάθους του χαμηλού βαρομετρικού παρατηρείται ένα εκτεταμμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων που εκτείνεται από τα Βαλκάνια μέχρι και την περιοχή μας με τις ισοβαρείς καμπύλες της ατμοσφαιρικής πίεσης να είναι κοντά με αποτέλεσμα να πνέουν κατά περιόδους και ισχυροί ανέμοι στα 5 έως 7 μποφόρ.
Πέραν από τις ισοβαρείς καμπύλες της πίεσης που ανάφερα λόγω και συνάντησης ψυχρού με θερμού ανέμου θα χρειαστεί προσοχή στις παροδικές ριπές του ανέμου που μπορεί τοπικά να φτάνουν και τα 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη επειδή ο ψυχρός αυλώνας φτάνει μέχρι και νότια Ελλάδα προς ακτές Αφρικής αναγκάζει θερμό νότιο ρεύμα αέρα να επηρεάζει την περιοχή μας με την πιθανότητα να μας επηρεάσει θερμό μέτωπο κακοκαιρίας με τοπικά όμως φαινόμενα ελαφράς έως μέτριας έντασης προς ξημερώματα Τετάρτης μέχρι και μεσημεριανές ώρες και να ευννοούνται περισσότερο ορογραφικά περιοχές επαρχίας Πάφου-Λεμεσού και ορεινά.
Πιθανότητες για τοπικές βροχές μπορεί να έχουν και περιοχές επαρχίας Λάρνακας-Αμμοχώστου.
Τα όποια φαινόμενα αύριο θα είναι τοπικά και όχι εκτεταμμένα.
Ταυτόχρονα με το μέτριο έως ισχυρό νότιο ρεύμα αναμένεται ένα παροδικό πέρασμα σκόνης στη ατμόσφαιρα της Κύπρου από το απόγευμα Τετάρτης προς ξημερώματα Πέμπτης αλλά μετά υποχωρεί.

Περίπου μετά τις 01:00 το βράδυ προς ξημερώματα Πέμπτης και μετά αναμένεται να ξεκινήσει πέρασμα το ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας από τα δυτικά που θα φέρει στο νησί μας περισσότερες και πιο εκτεταμμένες βροχές με καταιγίδες. Περιορισμένης έκτασης οι μπόρες-καταιγίδες και όχι εκτεταμμένες. Πιο εκτεταμμένες μέσα στη θάλασσα.
Βροχές ελαφράς έως μέτριας έντασης με μικρές περιόδους με έντονη βροχόπτωση με τις βροχές να είναι παγκύπριες.
Περίπου εκείνες τις ώρες αναμένεται να ξεκινήσει και χιονόπτωση στο Τρόοδος που κατά τι διάρκεια της Πέμπτης χιόνια από τα 1300 μέτρα και πάνω με χιονόστρωση από τα 1450 μέτρα και πάνω.
Άνεμοι για Πέμπτη Νοτιοδυτικοί στα 4 έως 6 μποφόρ και παροδικά έως 7 μποφόρ στα ορεινά.

Μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου ο καιρός μέχρι και Παρασκευή θα είναι άστατος με βροχές και χιόνια κατά περιόδους με ανοίγματα.
Τα χιόνια τοπικά από μέχρι και μεσημέρι από τα 1000 μέτρα και πάνω ενώ προς το βράδυ από 600 μέτρα και πάνω με χιονόστρωση από 800 μέτρα και πάνω τις βραδινές ώρες.
Θα έχουμε δημιουργία δευτερεύον χαμηλού βαρομετρικού βορειοδυτικά της Κύπρου μεταξύ Ρόδου-Κύπρου για αυτό παραμένει άστατος ο καιρός.

Πιθανές ποσότητες βροχής μέχρι Παρασκευή 7/2 από 7 έως 50μιλίμετρα και έως 10 εκατοστά νεό χιόνι στο Τρόοδος. Πιο ευννοημένο κομμάτι του νησιού για περισσότερες βροχές το δυτικό-νοτιοδυτικό λόγω ορογραφικών βροχών.
Λόγω ενισχυμένου άνεμου κατά περιόδους η αισθητή θερμοκρασία Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι πιο κάτω από αυτή που θα αναγράφετε στα θερμόμετρα.

Σάββατο και Κυριακή σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία με το κρύο να είναι τσουχτερό με παγετό και σε χαμηλά στρώματα.
Από θέμα φαινομένων δεν φαίνονται πολλά πράγματα αλλά αυτό θα το δω και θα σας ενημερώσω.




ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)