RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

"ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Χαμηλό βαρομετρικό από βορειοδυτικά της
Ελλάδας θα κινηθεί νοτιοανατολικά θα εισέλθει στο Αιγαίο πέλαγος θα βαθύνει λίγο δηλαδή θα πέσει ελαφρώς η ατμοσφαιρική του πίεση όχι όμως κάτι ακραίο και θα συνεχίσει την νοτιοανατολική του πορεία περνώντας δυτικά της Κύπρου το Σάββατο 15/2 και εξασθενεί με την ατμοσφαιρική του πίεση να ανεβαίνει.
Ένα χαμηλό που θα συνοδεύεται και από μέτωπα κακοκαιρίας με το ενδεχόμενο σαν πρώτη φάση να δεχθούμε πέρασμα θερμού μετώπου με τοπικές βροχές προς πρωινές ώρες Σαββάτου και λόγω της συνάντησης του θερμού ρεύματος αέρα που θα υπάρχει στην περιοχή μας με την κατάβαση ελαφρών ψυχρών αερίων μαζών να έχουμε σύσφιξη 2 διαφορετικών αερίων μαζών με αποτέλεσμα την δημιουργία συνεσφιγμένου μετώπου να μας επηρεάζει βραδινές ώρες Σαββάτου.
Το χαμηλό βαρομετρικό στην πορεία που ακολουθεί θα δίνει βροχές και καταιγίδες έρχονται μέχρι τα δυτικά θαλάσσια τμήματα της Κύπρου αλλά πιθανόν λόγω μη ευνοϊκού ανεμολογικού πεδίου το νησί μας να μην δεχθεί αξιόλογες βροχές αλλά σε τοπικό επίπεδο να έχουμε κάποιες βροχές όμως αυτό θα το δω και πάλι και θα σας ενημερώσω για την ακριβή εξέλιξη.
Περισσότερες βροχές αλλά και καταιγίδες θα είναι στη θάλασσα δυτικά της Κύπρου.
Αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσω σύντομα.

Το Σάββατο η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα της Παρασκευής με το ενδεχόμενο σε Πάφο τοπικά και έως 20 βαθμούς και Λεμεσό έως 19 βαθμούς λόγω καταβάτη βορειοανατολικού ανέμου. Στα ορεινά πολύ μικρή πτώση.
Άνεμοι Βορειοανατολικοί 2-4 μποφόρ ενώ στα βόρεια-νότια και ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου με ηλιοφάνεια και τοπικά αυξημένες νεφώσεις και αν θα δώσουν κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα θα είναι κυρίως πολύ πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα σε εσωτερικό και ανατολικά ενώ στα νότια-δυτικά 17-19 βαθμούς. Στα ορεινά πολύ μικρή πτώση θερμοκρασίας.
Άνεμοι Βορειοανατολικοί 2-4 μποφόρ ενώ στα βόρεια-νότια και ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου
Πρωινές ώρες με αυξημένες νεφώσεις στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Ενδεχόμενο πιο τοπικά ομίχλη στο εσωτερικό αλλά υποχωρεί πολύ νωρίς το πρωί.
Ελάχιστες θερμοκρασίες τις αυγινές ώρες στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 βαθμούς στα παράλια και από 2 έως 6 βαθμούς στα ορεινά.
Άνεμοι Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί αλλά στα δυτικά γυρίζουν και σε Νοτιοανατολικούς 1-3 μποφόρ παροδικά έως 4-5 μποφόρ στα βόρεια-νότια και ανατολικά παράλια.
Μεσημεριανές ώρες με αυξημένες νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα.
Μέγιστες θερμοκρασίες έως 14-16 βαθμούς σε εσωτερικό και 16-18 βαθμούς στα παράλια αλλά στα δυτικά τοπικά και έως 19 βαθμούς. Πάνω στα ορεινά από 1000 μέτρα έως 2000 μέτρα 6 έως 10 βαθμούς και όσο κατεβαίνουμε πιο κάτω προς ημιορεινά 11-13 βαθμούς.
Άνεμοι Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί 1-3 μποφόρ στα δυτικά, από 2 έως 4 μποφόρ σε εσωτερικό και ορεινά ενώ στα βόρεια-νότια-ανατολικά παράλια στα 4-5 μποφόρ. Στα νότια μπορεί παροδικά και έως 6 μποφόρ.

Πάνω στα ορεινά από 1500 μέτρα και πάνω Νότιο-Νοτιοανατολικό ρεύμα αέρα 2-4 μποφόρ.
Βραδινές ώρες με αυξημένες νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Προς ξημερώματα Σαββάτου πέρασμα θερμού μετώπου με τοπικές βροχές. Θερμοκρασία μετά τις 22:00 στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και 11 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 4 έως 7 βαθμούς. Άνεμοι Βορειοανατολικοί 1-3 μποφόρ ενώ σε παράλιες περιοχές εκτός από τα δυτικά και έως 4-5 μποφόρ παροδικά.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.