RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ - ΟΛΗ Η ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Μετά την ηρεμία από θέμα βροχών οι βροχές επανέρχονται αρχής γενομένης από αργά το μεσημέρι Τρίτης 28/1 και μετά προς βραδινές ώρες.
Αυτή η αλλαγή οφείλεται σε ένα αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών που επηρεάζει περιοχές της Κεντρικής Μεσογείου Ιταλία -Ελλάδα και κινείται ανατολικά προς την περιοχή μας. Ο αυλώνας συνοδεύεται από ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας αλλά και από αβαθές χαμηλό βαρομετρικό περιοχή Ιταλίας, διασχίζει την Ελλάδα και φεύγει το χαμηλό προς Μαύρη θάλασσα.
Όμως λόγω του ψυχρού ρεύματος αέρα που περνά πάνω από τα ζεστά νερά της θάλασσας δυτικά της Κύπρου εμπλουτίζεται με υδρατμούς δημιουργούνται νεφώσεις με το ενδεχόμενο να έχουμε μια κυκλογέννεση αβαθές χαμηλού βαρομετρικού δυτικά της Κύπρου μεταξύ Ρόδου-Κύπρου και έτσι να επηρεάζει την Κύπρο αύριο Τρίτη.
Για Τρίτη 28 Ιανουαρίου αυξημένες νεφώσεις στην ατμόσφαιρα με βροχές τοπικές ελαφράς έως μέτριας έντασης από το μεσημέρι και μετά ενώ από το εσωτερικό περίπου από το ύψος της Λευκωσίας προς βόρεια κατεχόμενες περιοχές αλλά και βορειοδυτικά ορεινά τοπικά θα εκδηλωθούν έντονες βροχές χωρίς να αποκλείεται μπόρα ή καταιγίδα(χάρτης φαινομένων).
Μέσα από έντονη βροχή μπορεί να πέσει μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Τα κυρίως φαινόμενα κατά τις βραδινές ώρες με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου από την περιοχή μας. Ψυχρό μέτωπο χωρίς πολύ δυναμική.
Εκδήλωση καταιγίδων και στα νότια θαλάσσια τμήματα. Δεν αναμένονται μεγάλες ποσότητες βροχής. Χιόνια προβλέπεται να έχουμε από την πλατεία Τροόδους προς Όλυμπο. Πιθανές ποσότητες βροχής από 1 έως 15 μιλίμετρα. Για χιόνι 2-3 εκατοστά πάνω στον Όλυμπο.
Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία αύριο Τρίτη 1-2 βαθμούς με τις μέγιστες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 16-18 βαθμούς στο εσωτερικό και παράλια ενώ πάνω στα ορεινά από 3 έως 10 βαθμούς. Σε περιοχές με βροχές και νεφελώδη καιρού θα είναι πιο κάτω οι μέγιστες θερμοκρασίες.
Ελάχιστες θερμοκρασίες τις αυγινές ώρες στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8-10 βαθμούς στα παράλια και από 0 έως 4 βαθμούς πάνω στα ορεινά. Στο Τρόοδος στον μείον 1 βαθμό. Τοπικά στα ορεινά θα παρατηρηθεί παγετός.
Άνεμοι πρωινές ώρες 1-2 μποφόρ ενώ μεσημέρι με απόγευμα μέχρι και βραδινές ώρες έως 3 μποφόρ αλλά στα νότια-ανατολικά-βορειοδυτικά παράλια και έως 4 μποφόρ. Βορειοδυτικοί-δυτικοί-νοτιοδυτικοί.
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Άνεμοι 2-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ στα παράλια. Στα νότια παράλια επαρχίας Λεμεσού έως 5 μποφόρ. Βορειοδυτικοί-δυτικοί-νοτιοδυτικοί.
ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ . PRIMETIME
Μέχρι Πέμπτη μεσημέρι 30/1 η θερμοκρασία θα είναι λίγο υψηλή αλλά από αργά το βράδυ Πέμπτης και κυρίως προς πρωινές ώρες Παρασκευής αναμένεται πέρασμα ψυχρού μετώπου με αισθητή πτώση θερμοκρασίας εκείνο το διάστημα.
Μια νέα διαταραχή με βαθύ χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Κύπρου φαίνεται να επηρεάζει την Κύπρο από Πέμπτη αργά το μεσημέρι μέχρι και πρωινές ώρες Παρασκευής 30-31 Ιανουαρίου.
Πέρασμα ψυχρού μετώπου με βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στο Τρόοδος που μέχρι αυγινές ώρες χιόνια τοπικά και σε ορεινά από 1000 μέτρα και πάνω.
Αισθητή πτώση θερμοκρασίας με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου αλλά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Μας έρχεται αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών από τα βορειοδυτικά.
Για την διαταραχή στις 30-31/1 θα δούμε τις λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες διότι χρειάζεται παρακολούθηση για την ακριβή εξέλιξη των καιρικών συνθηκών. Είναι λίγο νωρίς για περισσότερες λεπτομέρειες.