RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Αν και θα ξεκινήσει σταδιακά να αλλάζει
το καιρικό σκηνικό στην Κύπρο μέχρι και μεσημέρι Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου δεν φαίνεται ιδιαίτερη αλλαγή. Μέχρι Κυριακή μεσημέρι κουμάντο θα κάνει ο ήλιος ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά και πρωινές ώρες Δευτέρας θα παρατηρούνται και νεφώσεις στην ατμόσφαιρα τοπικά αυξημένες.
Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων με χαμηλά βαρομετρικά απλώνεται στην περιοχή μας για αυτό αλλάζει το καιρικό σκηνικό σε χειμωνιάτικο. Βαθύ χαμηλό βαρομετρικό από βόρεια Ιταλία(την Κυριακή) θα κινηθεί ανατολικά προς Βαλκάνια με το κέντρο του να είναι περιοχή Ρουμανίας. Από αυτό το σύστημα θα ξεκινήσουμε να επηρεαζόμαστε την Δευτέρα ενώ αναμένεται από το ίδιο σύστημα δευτερεύον βαθύ χαμηλό βαρομετρικό βορειοδυτικά της Κύπρου την Τρίτη 24/12 με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο άστατος καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Κατά τις μεσημεριανές ώρες Δευτέρας μικρό ενδεχόμενο τοπικά να παρατηρηθούν κάποιες βροχές ενώ από το απόγευμα περίπου από τις 20:00 ξεκινά σημαντική επιδείνωση στον καιρό με βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στο Τρόοδος και παραμένει άστατος και κατά τι διάρκεια της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου. Οι βροχές θα είναι σε όλες τις περιοχές της Κύπρου. Πιθανόν το κύριο και πιο έντονο κύμα βροχών να είναι από το βράδυ Δευτέρας μέχρι πρωινές ώρες Τρίτης 24/12 ενώ μετά να είναι κατά περιόδους οι βροχές.
Από Δευτέρα απόγευμα προς βράδυ φαίνεται το ψυχρό μέτωπο του βαθύ χαμηλού βαρομετρικού των Βαλκανίων να διασχίζει την περιοχή μας που εκτός από τις βροχές και καταιγίδες, λόγω και της διαφοράς θερμοκρασίας από θερμές αέριες μάζες σε ψυχρές καθώς επίσης και της πολύ κοντινής απόστασης των ισοβαρών γραμμών της πίεσης θα έχουμε σημαντική ενίσχυση των ανέμων που πιθανόν να φτάνουν τα 5-6 και παροδικά έως 7-8 μποφόρ.
Τετάρτη και Πέμπτη 25-26 Δεκεμβρίου παραμένει άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές όχι όμως στην έκταση που θα έχουμε από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και Τρίτη. Την ημέρα των Χριστουγέννων και η επόμενη στις 26/12 πέφτει ακόμα λίγο η θερμοκρασία και θα δούμε αν τα καταφέρει κάποια χιόνια να κατεβούν και λίγο πιο κάτω από το Τρόοδος επηρεάζοντας και άλλες ορεινές περιοχές.
Ψυχρές αέριες μάζες εισέρχονται στην περιοχή μας κυρίως από βράδυ Δευτέρας προς Τρίτη που θα εκτοπίσουν τις θερμές αέριες μάζες με πτώση θερμοκρασίας που θα είναι αισθητή το διάστημα 24-26 Δεκεμβρίου λόγω και του άστατου καιρού.
Για τις 27-28 Δεκεμβρίου πιθανόν οι καιρικές συνθήκες να είναι χωρίς βροχές ενώ κάτι ετοιμάζει μετά τις 29 του μήνα προς Πρωτοχρονιά με νέο χαμηλό βαρομετρικό και ψυχρές αέριες μάζες να επηρεάζουν την περιοχή μας. Όπως φαίνεται αν δεν αλλάξει κάτι και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου συνεχίζεται το χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό με βροχές και χιόνια.
Ενεργοποιείται ο Αζορικός Αντικυκλώνας που θα λειτουργήσει ως εμποδιστής της Ατλαντικής ροής με αποτέλεσμα να ευνοεί κατά περιόδους κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών με δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών που θα επηρεάζουν και την δική μας περιοχή πιθανόν για 2 εβδομάδες μέχρι στιγμής δηλαδή με τα τελευταία στοιχεία.
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
Με κυρίως ηλιοφάνεια ενώ τις αυγινές ώρες αλλά και βραδινές ώρες θα παρατηρείται τοπικά ομίχλη προς εσωτερικού περιοχές αλλά επίσης και προς ανατολικά.
Ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις αυγινές ώρες και συγκεκριμένα γύρω στις 05:00 πέφτει στους 6-7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10-12 βαθμούς στα παράλια και στους 3 έως 6 βαθμούς πάνω από μηδέν στα ορεινά. Άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων 1-2 μποφόρ.
Μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στις 14:00 το μεσημέρι ανεβαίνει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 10-16 βαθμούς. Άνεμοι Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί εντάσεως 1-2 μποφόρ και παροδικά έως 3 μποφόρ.
Κατά τις βραδινές ώρες, γύρω στις 22:00, πέφτει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 βαθμούς στα παράλια και 3-6 πάνω από το μηδέν βαθμούς στα ορεινά. Άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων 1-2 μποφόρ.
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου με ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις με τις μέγιστες θερμοκρασίες λόγω νεφώσεων στους 19-21 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και 8-13 βαθμούς στα ορεινά. Άνεμοι 1-3 μποφόρ.
Να είστε συντονισμένοι στη σελίδα διότι θα υπάρχει συνεχής και πιο αναλυτική ενημέρωση για το πόσες βροχές θα έχουμε, μέχρι που θα φτάσουν τα χιόνια αλλά και ποιες θα είναι οι ώρες εκδήλωσης των φαινομένων ώστε να γνωρίζετε έγκαιρα για να τακτοποιήσετε τις δουλειές σας…


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από το Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.



  ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)