RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΚΙ ΟΜΩΣ - ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ - AΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Χαμηλό βαρομετρικό διατηρεί άστατο το καιρικό σκηνικό-Κατεβαίνουν και πιο κάτω τα χιόνια-Έρχεται και νεο σύστημα
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ - 08:30  ΡΙΧΝΕΙ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ
Χαμηλό βαρομετρικό βορειοδυτικά της Κύπρου διατηρεί την Κύπρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με βροχές και καταιγίδες.
Όπως παρατηρείται στην εικόνα ο καιρός στην περιοχή μας είναι νεφελώδης με βροχές με την πορεία των νεφώσεων και βροχών να είναι από τα δυτικά προς ανατολικά-βορειοανατολικά με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες Τετάρτης αλλά και αύριο Πέμπτη 26/12 μέχρι αργά το βράδυ κατά διαστήματα να παρατηρούνται βροχές στο νησί ελαφράς έως μέτριας έντασης που πιο τοπικά θα είναι έντονες.
Οι καταιγίδες στη θάλασσα κυρίως με κάποιες πιθανότητες σε περιοχές που συνορεύουν με την θάλασσα.
Στο Τρόοδος θα παρατηρείται χιονόπτωση.

Ευννούνται για αρκετές ποσότητες βροχής οι νότιες-νοτιοδυτικές πλευρές της οροσειράς προς επαρχία Πάφου-Λεμεσού λόγω ορογραφικών βροχών.
Από τα μεσάνυχτα σήμερα Τετάρτης εισέρχεται ελαφρώς πιο ψυχρό ρεύμα αέρα από τα βορειοδυτικά μας που θα ρίξει την θερμοκρασία με αποτέλεσμα τα χιόνια θα αρχίσουν να κατεβαίνουν πιο κάτω από το Τρόοδος και να παρατηρούνται από τα 1350-1400 μέτρα και πάνω άρα και κάποιες ορεινές περιοχές θα δούν χιόνια.
Μέγιστες θερμοκρασίες για Πέμπτη έως 16-17 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και 3-7 βαθμούς στα ορεινά. Πάνω στο Τρόοδος 1-2 βαθμούς κάτω από το μηδέν οπου και θα παρατηρείται παγετός.
Όσοι θα οδηγείτε πάνω στο Τρόοδος να είστε προσεχτικοί λόγω και παγετού.
Προσοχή χρειάζεται σε περιοχές που θα εκδηλώνονται έντονες βροχές λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρού οδοστρώματος.

Άνεμοι Βοριεοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και παροδικά έως 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια.
Παρασκευή 27/12 βελτιωμένος ο καιρός με μικρή άνοδο θερμοκρασίας με βοριάδες λόγω του ότι το χαμηλό θα βρίσκεται βορειοανατολικά της Κύπρου.
Νέο σύστημα με βροχές και χιόνια στο Τρόοδος(μπορεί αν δεν αλλάξει κάτι και πιο κάτω σε ορεινές περιοχές) περιμένουμε το διάστημα 29-31 Δεκεμβρίου και μπορεί να συνεχιστεί και τις πρώτες 2-3 ημέρες του Ιανουαρίου με βροχές αλλά να είναι και ψυχρός λόγω περαιτέρω πτώσης θερμοκρασίας.
Θα τα δούμε στην ώρα του όμως για πιο ασφαλή πρόβλεψη.



  ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)