RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ - ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Παραμένει άστατος ο καιρός με βροχές-καταιγίδες κατά
περιόδους-Ερχονται τα χιόνια στο Τρόοδος.
Καλημέρα φίλοι μου
Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζει την Κύπρο με βροχές κατά περιόδους μέχρι και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου.
Σήμερα Τρίτη 24/12 όπως παρατηρούμε στις δορυφορικές εικόνες αυξημένες νεφώσεις παρατηρούνται στην περιοχή μας ερχόμενες από τα δυτικά και αναμένεται να μας επηρεάζουν με βροχές κατά περιόδους κατά τι διαρκεια της σημερινής ημέρας.
Κινούνται από τα δυτικά προς ανατολικά-βορειοανατολικά.

Κάποιες πιθανότητες στο 20-40% για εκδηλώσεις μπορών ή και καταιγίδων τοπικά προς ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα του νησιού.
Ευννοούνται ορογραφικές βροχές λόγω υγρού ανέμου που έρχεται από τα δυτικα΄-νοτιοδυτικά βρίσκοντας εμπόδιο την οροσειρά με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές βροχές στις περιοχές που σας παρουσιάζω στο χάρτη.

Από το απόγευμα προς βράδυ Τρίτης θα αρχίσει να ευννοείται το Τρόοδος για χιονόπτωση.
Άνεμοι για Τρίτη 2-4 μποφόρ στο εσωτερικό και 4-6 μποφορ σε παράλια και ορεινά με ριπές στα 7-8 μποφόρ.
Τετάρτη και Πέμπτη 25-26 Δεκεμβρίου συνεχίζεται ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και έτσι μέχρι την Πέμπτη να υπάρχει το ενδεχόμενο για λίγη ώρα τα χιόνια να πέφτουν από τα 1400 μέτρα και πάνω αλλά θα είναι τοπικά και όχι εκτεταμμένα.
Διατηρούνται ισχυροί οι άνεμοι κατά περιόδους.
Υπάρχει το ενδεχόμενο τις αυγινές ώρες ημέρα Χριστουγέννων να μας αφήσει να πάμε στην εκκλησία χωρίς να υπάρχει θέμα βροχής. Θα σας ενημερώσω και πάλι για αυτό.

Μέγιστες θερμοκρασίες 16-17 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια ενώ πάνω στα ορεινά 3-8 βαθμούς. Στο Τρόοδος 1-2 βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Μέχρι στιγμής πρέπει να έβρεξε σε αρκετές περιοχές με τις περισσότερες βροχές να έπεσαν πάνω στα ορεινά με ποσότητες 40-70 μιλίμετρα.


  ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)