RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ - ΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΒΡΕΧΕΙ

Το καλά οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό από
κεντρική Μεσόγειο κινείται βόρεια προς την κεντρική Ευρώπη. Όμως το ψυχρό μέτωπο αυτού του χαμηλού διασχίζει τον Ελλαδικό χώρο και ακολουθεί μια ανατολική πορεία και μέχρι αύριο, πρωινές ώρες Πέμπτης, θα βρίσκεται περίπου στο ύψος της Ρόδου δυτικά της Κύπρου.
Υπολογίζω με τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής να ξεκινήσει το πέρασμα του από Κύπρο από τα δυτικά προς ανατολικά και να αρχίσουν να παρατηρούνται διάσπαρτες τοπικές βροχές αλλά και εκδήλωση μπόρας-καταιγίδας περίπου από τις 17:00 το απόγευμα και μετά στο νησί μας.

Οι βροχές θα συνοδεύονται και από ηλεκτρικές εκκενώσεις
Με την βόρεια πορεία που ακολουθεί το χαμηλό βαρομετρικό της κεντρικής Μεσογείου θα εκτοπιστούν οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας. Εισέρχεται ένα δροσερό και ασταθές ρεύμα αέρα, το οποίο θα φέρει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι μεγάλη. Περιμένουμε ένα πέρασμα ψυχρού μετώπου, μετωπικές υφέσεις σκάφη, αβαθές χαμηλό βαρομετρικό ερχόμενο από την Αφρική και το οποίο θα βρίσκεται νότια της Κύπρου στη θάλασσα αλλά και αποκομμένη ψυχρή λίμνη ερχόμενη από τα βορειοδυτικά. Αυτά τα δεδομένα αναμένεται να δώσουν ένα άστατο καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας από Πέμπτη απόγευμα μέχρι και μεσημεριανές ώρες Σαββάτου 14-15-16 Νοεμβρίου, με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι κατά περιόδους και τόπους. Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της καιρικής συνθήκης, θα εκδηλωθούν βροχές σε αρκετές περιοχές του νησιού.
Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται και σκόνη που θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί και συγκεκτιμένα την Παρασκευή προς το Σάββατο.
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Ξεκινούμε με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις που σταδιακά- προς το μεσημέρι- θα αυξηθούν και από το απόγευμα προς βράδυ θα παρατηρηθούν, τοπικά, διάσπαρτες βροχές με την πιθανότητα για εκδήλωση μπόρας και καταιγίδας συνοδευόμενες από ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Ελάχιστες θερμοκρασίες τις αυγινές ώρες στους 13-14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16-18 βαθμούς στα παράλια και στους 9-12 βαθμούς στα ορεινά. Μέγιστες θερμοκρασίες έως 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια. Όσον αφορά στις ορεινές περιοχές, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς.
Κατά τις βραδινές ώρες, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ορεινά.

Άνεμοι Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί 1 έως 3 μποφόρ και παροδικά στα παράλια έως 4-5 μποφόρ.
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι με βροχές, κατά περιόδους και τόπους, και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα αλλά σε περιοχές με συννεφιά και βροχή θα σημειωθεί μικρή πτώση.
Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες, θα σημειωθούν τοπικά βροχές ενώ λίγο αργότερα το φαινόμενο υποχωρεί και έτσι θα έχουμε βελτίωση στο καιρικό σκηνικό.
Όσο αφορά τους ανέμους λόγω αντικυκλώνα νότια της Ελλάδας και αποκομμένης ψυχρής λίμνης πιο βορειοανατολικά της Κύπρου θα παραμείνει βόρειο-βορειοανατολικό και από το Σάββατο και μετά.
Αυτά είναι τα καιρικά δεδομένα μέχρι στιγμής και αύριο το πρωί θα επανεκτιμηθεί η καιρική κατάσταση μέσα από τις δορυφορικές εικόνες, για να σας δώσουμε αναλυτική πρόγνωση του καιρού από το Weather Forecast Ierodiakonou και το PrimeTime