RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Το χαμηλό βαρομετρικό προσεγγίζει την περιοχή μας
από τα δυτικά ερχόμενο από Ελλάδα και αναμένεται να επιδείνωση το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας βραδινές ώρες Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης μέχρι και μεσημέρι της Τετάρτης περίπου μέχρι τις 13:00.
Αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες που σε κάποιες περιοχές ειδικά στα παραθαλάσσια φαίνεται να είναι ισχυρές με χαλαζόπτωση και σημαντική ενίσχυση των ανέμων συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων. Σε περιοχές εκδήλωσης καταιγίδας θα πέσουν και αρκετές ποσότητες βροχής χωρίς να αποκλείονται και τοπικές πλημμύρες.

Αρκετές ποσότητες με τα στοιχεία φαίνονται να πέφτουν τοπικά σε περιοχές στα δυτικά-βόρεια και νότια.
Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του φαινομένου που όπως φαίνεται θα κρατήσει 15-16 ώρες. Είναι, επίσης, πιθανό να εμφανιστούν υδροστρόβιλοι στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου.
Η σκόνη υποχωρεί από την περιοχή μας.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης προς απόγευμα ο καιρός θα βελτιώνεται με τα φαινόμενα να αρχίσουν να γίνονται πιο ήπια και να περιορίζονται.
Όσοι παρακολουθείτε τα δελτία μου θα γνωρίζατε ότι σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία θα σημείωνε άνοδο λόγω θερμού ρεύματος αέρα που θα μας επηρεάσει με σκόνη στην ατμόσφαιρα. Μια φυσιολογική διαδικασία μέχρι να έρθει το χαμηλό βαρομετρικό με την πορεία και τη θέση που έχει.
Από αργά το απόγευμα προς βράδυ Τρίτης με την αλλαγή του αέρα και με το χαμηλό να είναι πιο κοντά μας το θερμό ρεύμα εκτοπίζεται με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.
Φαίνεται να έρχεται φουριόζο με καλή δυναμική το χαμηλό βαρομετρικό ώστε τοπικά να έχουμε έντονα φαινόμενα. Τον τελευταίο λόγο τον έχει η φύση όμως.
Σας επισυνάπτω και χάρτη με πιθανές ποσότητες βροχής μέχρι μεσημέρι Τετάρτης κάτι που δεν είναι απόλυτο διότι μπορεί να βρέξει πιο λίγο ή και πιο πολύ αλλά και να υπάρξουν και αλλαγές με τις περιοχές.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου
Ελάχιστες θερμοκρασίες τις αυγινές ώρες γύρω στις 0500 στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 βαθμούς στα παράλια και 6-9 βαθμούς πάνω στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στις 1400 το μεσημέρι από 21 έως 23 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και από 10 εως 15 βαθμούς στα ορεινά.

Βραδινές ώρες γύρω στις 2200 στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 βαθμούς στα παράλια και 5-8 βαθμούς στα ορεινά.
Γενικά σε περιοχές που θα επικρατεί συννεφιά με βροχές η θερμοκρασία θα είναι πιο κάτω 3-5 βαθμούς.
Άνεμοι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί 1-3 μποφόρ αλλά και έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια ενώ προς το απόγευμα γυρίζουν σε Βορειοδυτικούς λόγω υποχώρησης του συστήματος και θα φτάνουν και έως 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παραθαλάσσια τμήματα.
Σε περιοχές εκδήλωσης καταιγίδας θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ.
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 28/11-1/12 αναμένονται κάποια παροδικά και τοπικά περάσματα βροχών στο νησί.
Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Πέμπτη μειώνονται τα μποφόρ 1 έως 3 μποφόρ ενώ Παρασκευή και Σάββατο στα παραθαλάσσια παροδικά και έως 4 μποφόρ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:




ΤΟ ΠΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HOTDOGS ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ. 


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   

(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)