RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΝΤΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός σημειώθηκε στις 9:23 ο οποίος είχε επίκεντρο το
θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα Κύθηρα και στην Κρήτη και ήταν τόσο ισχυρός που ταρακούνησε και την Αθήνα.
Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος και μάλιστα μετά από λίγα δευτερόλεπτα ακολούθησε ακόμη ένας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 74 χλμ δυτικά των Χανίων.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα ήταν σεισμός βάθους καθώς είχε μεγάλο εστιακό και υποθαλάσσιο βάθος. Στο αν είχε σχέση με τον χθεσινό μεγάλο σεισμό της Αλβανίας ο κ. Χουλιάρας σχολίασε κατηγορηματικά «όχι».
Τέλος ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι «οι σεισμοί βάθους σπάνια προκαλούν ζημιές και δεν παράγουν μετασεισμικές ακολουθίες».
Ζημιές στην Κίσσαμο. Κλείνουν τα σχολεία
Στις αυλές των σχολείων τους, στο Ηράκλειο και τα Χανιά, βρίσκονται οι μαθητές μετά τη σεισμική δόνηση των 6,1 ρίχτερ. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας, χωρίς μέχρι στιγμής πάντως, να έχει καταγραφεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τον σεισμό.
«Κουνηθήκαμε πολύ έντονα και είχε και μεγάλη διάρκεια ο σεισμός. Έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε κάποια χωριά σε παλιά σπίτια ακατοίκητα και στο λύκειο της περιοχής.
Με εντολή μου θα κλεισουν τα σχολεια σημερα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.  «Τα συνεργεια του Δήμου θα είναι επι ποδος για την καταγραφή και τον έλεγχο των ζημιών», πρόσθεσε
Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα. 24NEWS 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:



ΤΟ ΠΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ HOTDOGS ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟ. 


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   

(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)