RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΦΡΟΥΡΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ "ΨΑΡΕΥΕ" ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟ FACEBOOK - ΤΟΝ "ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ" ΜΑΘΗΤΕΣ

    Στοιχεία που προκαλούν σοκ σε σχέση με τον 28χρονο που συνελήφθη αφού δημιούργησε ψεύτικο προφίλ στο Facebook με γυναικείο όνομα, προσεγγίζοντας έτσι ανήλικους και καταφέρνοντας να τους αποσπά φωτογραφίες και βίντεο – Δούλευε ως ιδιώτης φρουρός ασφαλείας σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας – Τον κατάλαβαν οι μαθητές και τον «ξεσκέπασαν» – Προκαλεί ανησυχία το περιστατικό λέει η ΟΕΛΜΕΚ

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δράση του 28χρονου που συνελήφθη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας προκαλούν σοκ.

Όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Omega η δημοσιογράφος Στέλλα Σάββα, ο 28χρονος που «ψάρευε» ανήλικους μέσω facebook από λύκειο της Λευκωσίας προσελήφθη και εργαζόταν ως ιδιώτης φρουρός ασφάλειας στο συγκεκριμένο σχολείο. Ένα περίπου μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 15χρονος μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου όπου εργαζόταν ο 28χρονος, από τον οποίον ο ύποπτος απέσπασε γυμνές φωτογραφίες, αντιλήφθηκε πως πίσω από το γυναικείο προφιλ στο facebook, κρυβόταν ο φρουρός του σχολείου του και κατήγγειλε την σοκαριστική αυτή υπόθεση στην αστυνομία.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στον 28χρονο, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση.

 Η θέση της ΟΕΛΜΕΚ

«Έχω ενημερωθεί αργά απόψε για το περιστατικό. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και ανησυχητικό περιστατικό. Όσοι αναλαμβάνουν την φύλαξη των σχολικών μονάδων πρέπει να περνούν από αυστηρούς ελέγχους. Είναι ευθύνη του υπουργείου παιδείας αυτός ο έλεγχος. Θα πρέπει να βλέπουν και από την αστυνομία το ποινικό μητρώο τους έτσι ώστε να είναι λευκό» δήλωσε στη Cyprus Times ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας.

Κατά την ανάκριση του ο ύποπτος, λύγισε και παραδέχθηκε ότι έλαβε με τον ίδιο τρόπο αρχεία φωτογραφιών και βίντεο από ακόμη τέσσερα ανήλικα πρόσωπα, εκ των οποίων και μαθητές του σχολείου όπου εργαζόταν.

Τον αποκάλυψαν μαθητές…

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 28χρονος προσέγγιζε ανήλικους μαθητές και κατά τις ώρες του διαλλείματος, δείχνοντας να είναι ιδιαίτερα φιλικός μαζί τους. Ευτυχώς κάποιοι τον υποπτεύθηκαν και ενημέρωσαν τον Διευθυντή του σχολείου τους, ο οποίος του έκανε αρχικά συστάσεις καλώντας τον να μην έρχεται σε στενή επαφή με τους μαθητές.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για σοβαρό περιστατικό αφού ο δράστης προσέγγισε τουλάχιστον 5 ανήλικους. Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας ανακλήθηκε η άδεια του 28χρονου ως ιδιώτης φρουρός ασφάλειας.

Έτσι τον «ξεσκέπασαν»

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Omega, σε διαλόγους που είχε o 28χρονςο με μαθητές και υποψήφια θύματα του φέρεται να έκανε το λάθος να αναφερθεί στον ψεύτικο γυναικείο λογαριασμό που διατηρούσε και αποσπούσε τις γυμνές φωτογραφίες των ανηλίκων. Κάποιοι μαθητές κατάφεραν και του απέσπασαν το κινητό του τηλέφωνο και κατάλαβαν ότι πίσω από το συγκεκριμένο προφίλ κρυβόταν ο φρουρός του σχολείου τους.             cyprustimes
 

 

 

 

ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)