RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ: ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟ S-200 ΜΙΛΑ Ο ΟΖΕΡΣΑΙ (PICS)

Τον τρόμο έζησαν οι κάτοικοι περιοχών της ελεύθερης Κύπρου,
μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις κατεχόμενες περιοχές τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τα τ/κ μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν φωτογραφίες του εν λόγω αντικειμένου, χωρίς να υπάρχουν για την ώρα ασφαλείς και επίσημες πληροφορίες.

Πύραυλος φαίνεται να κτύπησε τον Πενταδάκτυλο (Pics, Vid)

Για πύραυλο S 200 σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, μιλά ο «υπεξ» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Κουντρέτ Οζερσάι, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι με τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή στον πύραυλο που έπεσε χθες βράδυ, είναι ίδια με την αναγραφή του πυραύλου ρωσικής κατασκευής τύπου S 200 που είχε πέσει στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας τον Ιούλιου του 2018. Ανήρτησε επίσης φωτογραφία από δημοσίευμα του Ιουλίου του 2018 με φωτογραφία μέρους του πυραύλου S 200 από το Γκαζίαντεπ.

Συνολικά πέντε κομμάτια του πυραύλου έχουν εντοπιστεί σε Βουνό, Δίκωμο και Κορνόκηπο. Το ένα από αυτά στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμο, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ» πρόκειται για πληροφόρηση από την «γενική διεύθυνη αστυνομίας», σύμφωνα με την οποία δύο κομμάτια εντοπίστηκαν στον Κορνόκηπο, δύο στο Βουνό τα οποία ανήκουν στο κύριο μέρος του πυραύλου και ένα στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμοα.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα κοντά στα χωριά Βουνό και Δίκωμο έχει αποκλειστεί.

Το «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίασε εκτάκτως στην παρουσία του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας» και του «διοικητή» των «ειρηνευτικών δυνάμεων».

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανάρτησή του, ο κ. Οζερσάι, δέχθηκε τηλεφώνημα από αξιωματούχο στα κατεχόμενα και η «κυβέρνηση» είναι έτοιμη να εκδόσει ανακοινωθέν:

“Εκτιμάται ότι είναι πύραυλος”, το αντικείμενο που έπεσε στα κατεχόμενα δήλωσε ο ‘πρωθυπουργός’ Ερσίν Τατάρ σύμφωνα με τον τουρκικό πρακτορείο DHA αν και ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη καταλήξει οι έρευνες.

“Μπορεί να είναι και ατύχημα, θα περιμένουμε και θα δούμε. Θα σας ενημερώσουμε όταν οριστικοποιηθεί”, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι έχει προκληθεί ένταση στην περιοχή.

Όπως είπε, “αυτό που λέγεται είναι πως πηγάζει από επιθέσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ. Θα σας ενημερώσουμε αφού διακριβωθεί από τις στρατιωτικές πηγές”. Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι δεν υπήρξε ακόμη επαφή με τους αρμοδίους στην Τουρκία για το θέμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, στο ΡΙΚ1 το πρωί της Δευτέρας, είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη, καθώς και άλλες πληροφορίες που αναφέρονται σε πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών του Ισραήλ εναντίον περιοχών στην Συρία, της Χομς και της Δαμασκού. Ωστόσο, όταν θα υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση, το Υπουργείο Άμυνας θα ενημερώσει σχετικά.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου Προγράμματος Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ο κος Αγγελίδης ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή που έγινε η έκρηξη στην μία τα ξημερώματα λαμβάνουν πολλές πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, όχι μόνο η Εθνική Φρουρά. Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Να υπάρξει κατάληξη και μετά θα ενημερώσουμε τον κόσμο έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η ανησυχία. Φαίνεται ότι η έκρηξη είναι στην Λευκωσία αλλά πληροφορίες λένε για μια λάμψη η οποία ήταν κατά μήκος της γραμμής από την περιοχή Παραλιμνίου. Ωστόσο δεν υπήρξαν πληροφορίες για εκρήξεις στην περιοχή».

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε για το περιστατικό πως «γίνονται οι επαφές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ασφαλής πληροφορίες. Είναι μόνο αυτά που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα. Θα πρέπει να περιμένουμε. Είναι μια υπενθύμιση πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην περιοχή μας. Ας ελπίσουμε να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μίλησε στην Yeni Duzen, ανέφερε ότι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τις οικίες, οι οποίες τραντάχθηκαν από την δόνηση.

Ένα ακόμη κομμάτι του αντικειμένου που έπεσε στα χωριά Βουνό και Δίκωμο στα κατεχόμενα, εντοπίστηκε στο χωριό Κορνόκηπος της επαρχίας Αμμοχώστου.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, κάτοικος του Κορνόκηπου, ο Ετζεβίτ Σιαχ ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία από το αντικείμενο αυτό που μοιάζει με μέρος πυραύλου. Κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν σχόλια ότι πρόκειται για ρωσικό πύραυλο.     24news 









ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)