RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΕΔΙΩΞΑΝ ΝΗΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΑΡΕΙΟ - ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΓεΣΥ


Αρνήθηκαν εισαγωγή 3χρονου παιδιού με 40 πυρετό τις

τελευταίες οκτώ ημέρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν εγγεγραμμένο στο ΓεΣΥ. Το απίστευτο περιστατικό, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του νηπίου, σημειώθηκε σήμερα και είναι ενδεικτικό της σύγχυσης και της μη επαρκούς κατανόησης των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται στο πλαίσιο του Συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενδονοσοκομειακά περιστατικά δεν περιλαμβάνονται στο ΓεΣΥ, συνεπώς κακώς δεν έγινε δεκτή η εισαγωγή στο Μακάρειο, ενώ επιπλέον αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία λειτουργούν και με τις δύο διαδικασίες.

Τη σοβαρή καταγγελία έκανε στο philenews η ιδιώτης παιδίατρος, Δρ Ιωάννα Στυλιανού, η οποία παρακολουθεί το 3χρονο κοριτσάκι από την ημέρα της γέννησής του. Σύμφωνα με την καταγγελία η παιδίατρος είχε εξετάσει και διαγνώσει το νήπιο με πυρετό στις 29 Μαΐου, ενώ στις 3 Ιουνίου εξέτασε εκ νέου το παιδί και είχε διαγνώσει έναρξη λοίμωξης του αναπνευστικού και αρχόμενη ωτίτιδα. Η παιδίατρος προχώρησε στη συνταγογράφηση αντιβίωσης στο παιδί με οδηγίες όπως αν δεν υποχωρήσει ο πυρετός να ενημερωθεί άμεσα.

Σήμερα το πρωί η μητέρα του παιδιού επικοινώνησε με την παιδίατρο, την οποία ενημέρωσε πως ο πυρετός δεν υποχωρούσε και πως το παιδί ήταν καταβεβλημένο και υποτονικό.

Η παιδίατρος έκρινε αναγκαίο όπως γίνει άμεση εισαγωγή του παιδιού στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Η μητέρα με το παιδί της επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, προκειμένου να γίνει απευθείας εισαγωγή στο Παιδιατρικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, ωστόσο στο ΓΝΛ αρνήθηκαν παραπομπή και έστειλαν την ασθενή στο Μακάρειο με τη δικαιολογία ότι είναι εργάσιμες ώρες.

Η ταλαιπωρία της μητέρας και του παιδιού όμως δεν τελείωσαν εδώ, αφού στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου ακολούθως μετέβησαν αρνήθηκαν εισαγωγή του μωρού με το αιτιολογικό αφενός ότι η παιδίατρος του παιδιού δεν είναι συμβεβλημένη στο ΓεΣΥ και αφετέρου ότι η μητέρα του παιδιού είχε παραλείψει να εγγράψει το παιδί της στο σύστημα του ΓεΣΥ.

Μετά από τέσσερις ώρες ταλαιπωρίας και αφού προηγουμένως είχαν διώξει την μητέρα και το παιδί της, προκειμένου να πάνε στο σπίτι και να κάνουν εγγραφή σε κάποιον γιατρό του ΟΚΥπΥ, η εισαγωγή στο Μακάρειο κατέστη τελικά εφικτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν ενημέρωσης της παιδιάτρου από τη μητέρα για το μπάχαλο που επικράτησε, η Δρ Στυλιανού επικοινώνησε προσωπικά με το Παιδιατρικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. Αυτό που της λέχθηκε είναι πως ούτε οι ίδιοι οι γιατροί γνωρίζουν επακριβώς τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται.         philenews







ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)