RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δροσερό και ασταθές ρεύμα επηρεάζει την περιοχή μας
και έτσι η Κύπρος βρίσκεται σε ασταθείς καιρικές συνθήκες. 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 

Με ηλιοφάνεια ξεκινά η ημέρα όμως νωρίς νωρίς προς το μεσημέρι θα αναπτύσσονται νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Ιδιαίτερα ασταθής η ατμόσφαιρα στην περιοχή μας που αυτό ευννοεί σε εκδήλωση αξιόλογων και ισχυρών καταιγίδων συνοδεία χαλαζόπτωσης, αστραπόβροντων αλλά και αρκετές ποσότητες βροχής. εικόνα 5 που σας γράφω και κάποιες περιοχές χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα έχει και άλλες μέσα στο πλαίσιο που έκανα.
Σε περιοχές με καταιγίδες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη για αυτό χρειάζεται προσοχή.

Εικόνα 2-3-4 οι περιοχές με πιθανότητες να δεχθούν βροχές. Το ρεύμα αέρα στα πιο ψηλά είναι βορειοδυτικό και αν τα καταφέρει ίσως σπρώξει κάποιες βροχές προς νότια-νοτιοανατολικά αλλά αυτό θα φανεί αύριο την ώρα που θα ξεκινήσουν οι βροχές πάνω στα ορεινά.
Στα ορεινά 50-70% για φαινόμενα και 50-60% σε εσωτειρκού περιοχές. Λόγω Βορειοδυτικού ρεύματος αέρα θα δώσω και ενα 40% προς Λεμεσό.
Μέγιστες θερμοκρασίες στους 32-34 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 26-30 βαθμούς σε παράλιες περιοχές.
Στα ορεινά έως 20 βαθμούς.
Έως 33 βαθμούς σε Λευκωσία, στους 28 σε Πάφο και Παραλίμνι και στους 30 βαθμούς σε Λεμεσό και Λάρνακα.

Άνεμοι 1 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημέρι προς απόγευμα έως 4 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά και εσωτερικού περιοχές ενώ νότια θαλάσσια περιοχή έως 5 μποφόρ.
Αυτά όσο αφορά την πρώτη εικόνα για αύριο. Θα σας δώσω και νεα ενημέρωση αύριο το πρωί παρατηρώντας και τα νεα δεδομένα.
Μέχρι Δευτέρα του Κατακλυσμού εσωτερικό και ορεινά έχουν πιθανότητες μεσημέρι με απόγευμα να δέχονται βροχές και καταιγίδες.
Στα παράλια δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει θέμα βροχών το 3 ήμερο του Κατακλυσμού.

Τα ερωτήματα σας είναι πάρα πολλά για αυτό και εγώ θα σας ενημερώνω πιο συχνά τις επόμενες ημέρες για την εξέλιξη του 3 ημέρου.
Η σημερινή πρόβλεψη σε περιοχές αλλά και για έντονες καταιγίδες με χαλαζόπτωση και αρκετή ποσότητα βροχής επαληθεύτηκε. Αύριο θα το δούμε αναλυτικά με τους χάρτες που θα βγουν από την υπηρεσία.
Η Κυπερούντα έφτασε τα 85 μιλίμετρα σε ενα 2 ώρο περίπου.
Αν έκανε αυτήν την ποσότητα σε πεδιάδα τα προβλήματα πλημμυρών θα ήταν τεράστια.
Δυστυχώς όμως αυτές οι βροχές είναι ζημιά για τους γεωργούς αλλά δυστυχώς τέτοια περίοδο οι βροχές φέρνουν καταστροφές.