RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΞΕΣΠΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΝΑΡ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

Εικόνα με το σύστημα σόναρ, το οποίο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από σήμερα Σάββατο, κατά τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη προς εντοπισμό των θυμάτων που ομολόγησε πως σκότωσε ο 35χρονος ίλαρχος και δεν έχουν ανευρεθεί μέχρι στιγμής, δημοσίευσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον πορσωπικό του λογαριασμό στο FB, Μάρκος Τράγκολας.
 
O κ. Τράγκολας έδωσε μάλιστα απάντηση σε έντονο ύφος στην καταγγελία του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρίστο Ορφανίδη, για ύπαρξη παραμελημένου μηχανισμού σόναρ στην Κύπρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το βάζω γιατί μερικοί έβγαλαν περίπατο τη γλώσσα τους για τους δικούς τους λόγους οι οποιοί ειναι αυτονόητοι. Τόσο καλά πληροφορημένοι είναι που νομίζουν ότι όλα τα σόναρ κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά. Υπάρχει και στην Κύπρο λέει και ειναι πεταμένο σε αποθήκη. Καλά τόσες μέρες, που είσαστε να μας πείτε σε ποια αποθήκη βρίσκεται, αν είναι ή οχι σε λειτουργήσιμη κατάσταση ή οχι, ποιοι το χειρίζονται, τι εμπειρίες εχουν, αν ειναι ειδικά για λίμνες ή ωκεανούς ή και ανοικτές θαλασσες ή στο κατω κατω γιατι δεν περάσατε έστω για 5 λεπτά απο τις λίμνες να δειτε με τα ματιά σας , να ενημερωθειτε και να ανατριχιάσετε απο το περιβάλλον. Περιμένουν απάντηση λέει. θα την έχετε και μάλιστα πολύ δημόσια».
Υπενθυμίζεται ότι χθες μέσω ανακοίνωσής του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης, κατήγγειλε ότι υπάρχει μηχανισμός SONAR υπάρχει στην Κύπρο και είναι σε αποθήκη παραμελημένος και ξεχασμένος.
Αυτούσια η ανακοίνωση του βουλευτή
«Είναι γνωστό ότι για την διαλεύκανση των ερευνών στην «κόκκινη λίμνη» έχει καταφθάσει στην Κύπρο μηχάνημα ηχοεντοπιστικού συστήματος SONAR από το εξωτερικό. Το ερώτημα που έθεσα αρχικά ήταν κατά πόσο διερευνήθηκε το ενδεχόμενο να υπήρχε ήδη στην Κύπρο τέτοιο μηχάνημα, δεν απαντήθηκε, παρόλα αυτά γνωρίζω πολύ καλά ότι ούτε καν φρόντισαν να ερευνήσουν κάνοντας οποιαδήποτε ενέργεια, εάν υπήρχε τέτοιος εξοπλισμός. Μπορεί βέβαια να ήταν και η πρώτη φορά που άκουσαν για την ύπαρξη τέτοιου μηχανισμού και επάνω στην βιασύνη τους να το φέρουν στην Κύπρο ούτε καν διερεύνησαν περαιτέρω. Ουσιαστικά, ακολούθησαν μια πορεία στα τυφλά.

Ο μηχανισμός υπάρχει στην Κύπρο και είναι σε αποθήκη παραμελημένος και ξεχασμένος.

Στα πλαίσια του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού αγοράστηκε με συμμετοχή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, του Κτηματολογίου και άλλων φορέων, ούτως ώστε να μπορεί να μετρά την Ποσειδωνία, την βλάστηση δηλαδή στην θάλασσα και βρίσκεται εδώ και καιρό στην Κύπρο. Το εν λόγω μηχάνημα διαθέτει και λογισμικό που μπορεί να υπολογίσει και διατυπώσει, ενώ παράλληλα έχει και την ικανότητα να προσφέρει ηχοβολισμό. Ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί και παραμένει ανεκμετάλλευτος στις αποθήκες του Ωκεανογραφικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτοί που το είχαν παραγγείλει και αγοράσει το πέταξαν σε μια αποθήκη.

Αμείλικτο το ερώτημα παραμένει: Αυτοί που επιζητούσαν να φέρουν στην Κύπρο το εν λόγω μηχάνημα με σκοπό να βοηθήσει στις έρευνες με το ηχοεντοπιστικό σύστημα SONAR, γιατί δεν ερεύνησαν πρώτα το ενδεχόμενο να υπήρχε ήδη στην Κύπρο;

Εάν έπρατταν ως όφειλαν οι αρμόδιοι, το Κράτος μας δεν θα επιβαρυνότανε με το άγνωστο -μέχρι και σήμερα- ποσό το οποίο θα αναγκαστεί να καταβάλει για την μεταφορά και την χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος.»

Πηγή: philenews


ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ









ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ