RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΑΛΟ - ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σάλος έχει προκληθεί από βίντεο που είδε από χθες το φως της
δημοσιότητας και καταγράφει καθηγητή να χτυπά μαθήτρια σε σχολείο της Επαρχίας Λεμεσού – Η νεαρή φαίνεται να προσπαθεί να αποφύγει τον καθηγητή ενώ κάποια στιγμή ανταποδίδει με ένα χτύπημα στο χέρι του καθηγητή – Μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών το συμβάν – Το περιστατικό κατέγραψαν μαθητές με το κινητό τους τηλέφωνο άλλοι μαθητές – Το Υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε όλες τις ενέργειες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σε σχέση με το περιστατικό

Βίντεο που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν! Η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ καθηγητή και μαθήτριας σε σχολείο της Επαρχίας Λεμεσού εξελίχθηκε σε περιστατικό βίας, μπροστά στα μάτια μάλιστα δεκάδων μαθητών, κάποιοι εκ των οποίων το κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε αίθουσα διδασκαλίας. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο καθηγητής φαίνεται στο βίντεο να χτυπά τη μαθήτρια και να της φωνάζει, με την ίδια να προσπαθεί να τον αποφύγει πηγαίνοντας προς τα πίσω. Ο καθηγητής της φωνάζει «φύγε εν να σου δώσω κι άλλες» και η μαθήτρια σε κάποιο σημείο ανταποδίδει χτυπώντας τον καθηγητή στο χέρι.

H Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ζητά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού και αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν.  «Καταδικαστέα η βία απ’ όπου και αν προέρχεται αλλά διπλά καταδικαστέα εφόσον προέρχεται από καθηγητή ο οποίος έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών» είπε μιλώντας στη Cyprus Times ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κυριάκος Νικηφόρου.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί δε το Υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει την υπόθεση και να μεριμνήσει για την ομαλοποίηση της κατάστασης στο επηρεαζόμενο σχολείο. «Οι εξετάσεις πλησιάζουν και οποιαδήποτε αναστάτωση θα επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή τους. Η Αρμόδια Αρχή οφείλει να αποδώσει ευθύνες εκεί όπου αρμόζουν και να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να διασφαλίσει το κύρος των εκπαιδευτικών αλλά και την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών», προσθέτει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας ήταν άμεση και πως έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση του περιστατικού από ερευνώντα λειτουργό.

Από πλευράς ΠΣΕΜ, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Γεωργίου, καταδίκασε το περιστατικό και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν όλα τα δέοντα διαβήματα. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να καταδικάζονται όλοι οι καθηγητές. «Τέτοια περιστατικά αποτελούν εξαιρέσεις» είπε.   cyprustimes 







ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66     
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)