RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ - ΖΗΤΗΣΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΟΤΟΜΗΣ Ο ΤΖΙΩΝΗΣ

Σε νομικό διάβημα στο Ανώτατο Δικαστήριο, με σκοπό την ακύρωση της νεκροτομής επί των σορών των δύο δολοφονηθέντων, επιδίωξε ο κατηγορούμενος για φόνο εκ προμελέτης Λοΐζος Τζιωνής. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
 
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για τους φόνους του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου ζητούσε από το Ανώτατο Δικαστήριο την έκδοση προνομιακού εντάλματος για ακύρωση του διατάγματος το οποίο αποτέλεσε τη βάση για τη διενέργεια της μεταθανάτιας εξέτασης επί των σορών των θυμάτων, στις 21 Απριλίου 2018. Η θέση την οποία προέβαλε, μέσω του δικηγόρου του, ήταν ότι «τα επίδικα διατάγματα για τη δεύτερη μεταθανάτια εξέταση εκδόθηκαν καθ΄ υπέρβαση εξουσίας και κατά παράβαση σχετικών άρθρων του περί Θανατικών Ανακριτών Νόμου». Υποστήριξε περαιτέρω ότι «ο θανατικός ανακριτής εσφαλμένα, παράνομα, αναιτιολόγητα και καθ΄ υπέρβαση εξουσίας και έκδηλη πλάνη του Νόμου εξέδωσε τα επίδικα διατάγματα».
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο, αφού μελέτησε τα δεδομένα που τέθηκαν ενώπιόν του, υπέδειξε ότι «το ζήτημα της ισχυριζόμενης παρανομίας στην έκδοση των διαταγμάτων επιθανάτιας εξέτασης ενδεχόμενα, εάν εγερθεί, θα πρέπει να αποφασιστεί στη δίκη. Δεν μπορεί ο αιτητής με προνομιακό ένταλμα να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των διαταγμάτων εκ προοιμίου».
 
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό για παραβίαση δικαιωμάτων του κατηγορούμενου από την έκδοση των επίδικων διαταγμάτων μεταθανάτιας εξέτασης των θυμάτων, το Ανώτατο Δικαστήριο επεσήμανε πως «δεν επεξηγείται με ποιο τρόπο παραβιάζονται τα δικαιώματα του αιτητή σε δίκαιη δίκη ή το τεκμήριο της αθωώτητάς του». Απορρίπτοντας το αίτημα, το δικαστήριο κατέληξε «ο αιτητής δεν έχει καταδείξει ότι η παρούσα είναι κατάλληλη περίπτωση για να δοθεί άδεια για την έκδοση προνομιακού εντάλματος. Στα δοσμένα περιστατικά της παρούσας υπόθεσης δεν έχει τεθεί ενώπιόν μου οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο να τεκμηριώνει ότι επιχειρήθηκε η κατάθεση μαρτυρίας για την οποία ο αιτητής θα έχει ένσταση και το υπόβαθρο αυτής.
 
Δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί η πορεία της υπόθεσης και η ενδεχόμενη παρουσίαση μαρτυρίας αναφορικά με τα πορίσματα των δύο επιθανάτιων εξετάσεων».
  Γιάννης Νεάρχου   philenews 


ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)