RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ" Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ - ΑΣΑΝΣΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΙΩΣΕΙΣ

Ανάλυση κυκλοφορίας για την επικείμενη αλλαγή
στο καιρικό σκηνικό στην Κύπρο με βροχές και καταιγίδες

Καλησπέρα φίλοι μου - ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 

Πρώτα να πω λίγα λόγια για αύριο Τρίτη με τις καιρικές συνθήκες να είναι με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι νεφώσεις είναι λόγω της συνάντησης των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών στην περιοχή.
Θα παρατηρείται και αραιή σκόνη.
Μέγιστες θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στο εσωτερικό και 19 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 11-13 βαθμούς και στους 9 στο Τρόοδος.
Άνεμοι νοτιάδες στα 2-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ.

Μετά από 5-6 ημέρες με καλές καιρικές συνθήκες απουσίας βροχών έρχεται αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με βροχές-καταιγίδες-χιόνια και πτώση θερμοκρασίας.
Μπαίνουμε και πάλι σε περίοδο ασταθών καιρικών συνθηκών.

Αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών κατηφορίζει προς κεντρική Μεσόγειο με την βοήθεια του Αζορικού αντικυκλώνα.
Αυτό θα ευννοήσει σε κυκλογέννεση δηλαδή δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού δυτικά της Ελλάδας στο Ιόνιο πέλαγος.
Ο ψυχρός αυλώνας και το χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσουν την Ελλάδα με βροχές-καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και με θυελλώδης ανέμους στα 7-9 μποφόρ.
Αυτή η διαταραχή θα ακολουθήσει πορεία προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα να επανέλθουν οι βροχές και οι καταιγίδες την Τετάρτη 13 Μαρτίου.
Μέχρι το βράδυ Τετάρτης θα γίνει αποκοπή του αυλώνα και θα εξασθενεί η διαταραχή και έτσι η Πέμπτη να είναι καλύτερη ημέρα.

Το καιρικό σκηνικό την Τετάρτη θα είναι με βροχές και τοπικές καταιγίδες περίπου από τις 11:00 το πρωί και μετά μέχρι και βραδυνές ώρες.
Μέσα από τις καταιγίδες θα παρατηρείται και χαλαζόπτωση.
Κατά το μεσημέρι περίπου από τις 14:00-15:00 και μετά μπαίνει το ψυχρό ρεύμα στην περιοχή μας με πτώση θερμοκρασίας και έτσι να ξεκινήσει και χιονόπτωση πάνω στο Τρόοδος. Προς το βράδυ τοπικά έως 1400 μέτρα.
Προς το μεσημέρι θα αυξηθεί λίγο η σκόνη αλλά γρήγορα υποχωρεί λόγω και της αλλαγής στο ρεύμα αέρα.
Άνεμοι από νοτιοανατολικοί θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 και παροδικά εως 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη όπως ανάφερα και πιο πάνω με πιο καλές καιρικές συνθήκες και μικρή άνοδο στη θερμοκρασία όμως με βάση τα τελευταία στοιχεία μας έρχεται και νεα διαταραχή από Παρασκευή απόγευμα μέχρι και πρωινές ώρες Σαββάτου.
Ο Αζορικός Αντικυκλώνας με τη θέση που κρατάει θα ευννοήσει σε νέα κατάβαση ψυχρού αυλώνα σε κεντρική Μεσόγειο με δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού που και αυτή η διαταραχή θα ακολουθήσει πορεία προς την περιοχή μας με βροχές-καταιγίδες και μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Στην εικόνα 4 βλέπετε την την σύγκλιση των ανέμων που θα έχουμε στην περιοχή μας προς πρωινές ώρες Τετάρτης με ανατολική-βοριεοανατολική πορεία.
Εκεί που είναι η σύγκλιση θα το δείτε και από το ραντάρ όταν θα έρθει η ώρα οτι θα παρατηρούνται βροχές και καταιγίδες και εμείς με τα τελευταία στοιχεία το περιμένουμε μετά τις 1100 το πρωί της Τετάρτης.






ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)



ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ