RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

Δελτίο καιρού
Ψιθυρίζεται επαναφορά του χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες.


Τέλος έλαβε το χαμηλό βαρομετρικό Βαλεντίνος που επηρεάζε την Κύπρο 4 ημέρες.
Ήρθε βρήκε την Βαλεντίνα του και είπε να μείνει με αποτέλεσμα να ήταν ενα πολύ καλό βαρομετρικό με αρκετές βροχές και έτσι ο Φεβρουάριος ξεπέρασε το 100% της κανονικής του.
Εμφανης η διαφορά σήμερα Κυριακή με την εξασθένηση του φαινομένου με τις βροχές να είναι περιορισμένες σε ορεινά και εσωτερικό με πορεία προς τα βόρεια.
Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Δένεια-επαρχία Λευκωσίας.

Για αύριο Δευτέρα με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις και ενα μικρό ενδεχόμενο λίγων τοπικών βροχών στις νότιες ορεινές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού.
Μέγιστες θερμοκρασίες στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 18 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 6-11 βαθμούς και πάνω στο Τρόοδος στους 4 βαθμούς.
Άνεμοι στα 2-3 και παροδικά έως 4 μποφόρ.

Την Τρίτη ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις και την θερμοκρασία σε άνοδο.
Τετάρτη και Πέμπτη ένα ρίσκο 30-40% τοπικών βροχών με την θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Ψιθυρίζεται μέσα από τα προγνωστικά μοντέλα να επανέρχεται δυναμικά ο χειμώνας με χαμηλές θερμοκρασίες από τις 24-25/2 και μετά.
Αυτό θα οφείλεται σε μια δυναμική άνοδο του Αζορικού Αντικυκλώνα προς κεντροβόρεια Ευρώπη με αποτέλεσμα αυλώνας πιο ψυχρών αερίων μαζών να κατηφορίζει νοτιότερα.
Γίνεται ενα παζάρι όμως για το που θα κάτσει ο αυλώνας. Η πάει καρφί προς Ελλάδα και μετά να κινηθεί προς Κύπρο πιο εξασθενημένος ή να καταλήγει μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου που αυτό φέρνει περισσότερο κρύο στην περιοχή μας.

Για αυτό αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα διότι αναλόγως που θα κάτσει ο ψυχρός αυλώνας θα καθορίσει και το καιρικό σκηνικό δηλαδή πόσες βροχές θα έχουμε και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία.
Κάνουμε λίγη υπομονή και θα δούμε