RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΡΟΧΕΣ - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΟΓΩ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Σύντομο πέρασμα Ψυχρού Αυλώνα από Κύπρο-Τοπικές βροχές
και χιόνια-Πτώση Θερμοκρασίας
Καλησπέρα φίλοι μου - ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ
Ψυχρός Αυλώνας θα επηρεάζει την Κύπρο τις επόμενες ώρες αλλά και κατά τι διάρκεια της Πέμπτης με πτώση θερμοκρασίας της τάξης των 4-5 βαθμών.
Από το απόγευμα ξεκινά η αποχώρηση του αυλώνα.

Θα έχουμε και πέρασμα με τοπικές βροχές προς ξημερώματα Πέμπτης και αν πρέπει να προσδιορίσω περιοχές βάζω το βορειοδυτικό κομμάτι, ορεινά και να ακολουθήσουν πορεία προς νοτιοανατολικά.
Υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσει και χαλάζι.
Όσο αφορά τα χιόνια με την πτώση της θερμοκρασίας από βράδυ Τετάρτης μέχρι και πρωινές ώρες Πέμπτης θα έχουν τη τάση να κατεβούν έως 950 μέτρα με αποτέλεσμα τοπικά στα ορεινά να παρατηρηθεί χιονόπτωση αλλά να το στρώνει από τα 1100 μέτρα και πάνω.

Μέχρι τις 10:00 περίπου το πρωί και μετά βελτιώνεται ο καιρός.
Μέγιστες θερμοκρασίες έως 15 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 16 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 0-4 βαθμούς και πάνω στο Τρόοδος στους μείον 3 βαθμούς όπου αναμένεται και παγετός.
Λόγω του ψυχρού αυλώνα με βόρειο-βορειοδυτικό ρεύμα αέρα στα 3 έως 5 μποφόρ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι πιο κάτω από αυτή που σας ανάφερα.

Παρασκευή βελτιωμένος ο καιρός με άνοδο θερμοκρασίας.
Σάββατο ενδεχόμενο τοπικών βροχών.
Από Κυριακή 3/3 με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται χαμηλό βαρομετρικό να ξεκινήσει να επηρεάζει την Κύπρο με βροχές και καταιγίδες μέχρι και Τετάρτη 6/3
Η διαταραχή που φαίνεται από Κυριακή και μετά θα υπάρξει και νεο δελτίο παρατηρώντας και τα νεα δεδομένα.

Σύντομο το πέρασμα του ψυχρού αυλώνα λόγω κατάρρευσης του Αζορικού Αντικυκλώνα. Καταρρέει λόγω χαμηλού βαρομετρικού στον αντλαντικό που τον πατάει από πάνω και του λέει κάτσε στην θέση σου για λίγο 
Κατά τι διάρκεια της Τετάρτης μετά τις βραδυνές ώρες που είχμαε βροχές το μεσημέρι προς απόγευμα βροχές-καταιγίδες με χαλάζι επηρέασε περιοχές προς επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου