RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ



Η εβδομάδα ξεκίνησε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αφού η περιοχή μας επηρεάζεται από πεδίο υψηλών πιέσεων αλλά και ελαφρώς θερμές αέριες μάζες με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής.

Ο Αζορικός αντικυκλώνας ανέλαβε δράση και ανηφορίζει βορειότερα από τη θέση του που είναι στα δυτικά της Πορτογαλίας.
Σφήνα υψηλών πιέσεων με θερμές αέριες μάζες ανοίγουν διάδρομο κατάβασης αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια προς νότια τμήματα της Ευρώπης στη Μεσόγειο.
Αυτό σαν πρώτη φάση η Κύπρος επηρεάζεται με ελαφρώς θερμές αέριες μάζες και από υψηλές πιέσεις για αυτό και οι καλές καιρικές συνθήκες απουσίας αξιόλογων βροχών για 1-2 ημέρες.
Έχουμε εμφάνιση ωμέγα μπλόκ από τον Αζορικό


Η αντλαντική ροή με τα χαμηλά βαρομετρικά σπρώχνει τον Αζορικό λίγο πιο κεντρικά στην Ευρώπη που ταυτόχρονα σπρώχνει και πιο ανατολικά τον αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών προς την δική μας περιοχή.
Όμως σφήνα υψηλών πιέσεων θα αποκόψει τον ομφάλιο λώρο των ψυχρών αερίων μαζών αλλά και το πεδίο χαμηλών πιέσεων με αποτέλεσμα να έχουμε στην περιοχή μας αποκοπή ψυχρής λίμνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα αλλά και χαμηλών πιέσεων λόγω και του χαμηλού βαρομετρικού που αναμένεται να μας απασχολήσει.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της φάσης η Κύπρος εισέρχεται σε πεδίο χαμηλών πιέσεων με βροχές-καταιγίδες-χιόνια στα ορεινά και πτώση θερμοκρασίας.
Αρχής γενομένης κυρίως από Τετάρτη βράδυ 13/2 με την πιθανότητα μέχρι και Κυριακή 17/2.
Θα επηρεαστούμε από το χαμηλό βαρομετρικό που βλέπετε μέσα από τις εικόνες ερχόμενο από τα βορειοδυτικά μας με ανατολική-νοτιοανατολική πορεία αλλά υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε δημιουργία δευτερεύον χαμηλού βαρομετρικού από το ίδιο σύστημα Παρασκευή βράδυ για αυτό σας ανάφερα άστατος καιρός μέχρι και Κυριακή.
Μέχρι και Τετάρτη 13/2 θερμοκρασιακά θα είμαστε πάνω της κανονικής στους 19-20 βαθμούς ενώ Πέμπτη 14/2 πέφτει 2-3 βαθμούς για να πέσει ακόμα 2 έως 3 βαθμούς τοπικά την Παρασκευή 15/2.
Άνεμοι χωρίς ιδιαίτερα θέματα μέχρι και Τετάρτη ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα ενισχυθούν λίγο αλλά ακόμα υπάρχουν διχογνωμίες.
Κατά τι διάρκεια της Τρίτης κάποιες τοπικές ψιχάλες ή ελαφρές τοπικές βροχές δεν αποκλείονται.
Τετάρτη μεσημέρι με απόγευμα λίγες τοπικές βροχές.
Και από αργά το βράδυ Τετάρτης και μετά το καιρικό μενού θα περιλαμβάνει βροχές και τοπικές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά από 1000-1100 μέτρα και πάνω.
Στο σύνολο 3-4 ημερών φαίνονται αξιόλογες ποσότητες βροχής.
Χειμερινό καιρικό σκηνικό από τον Βαλεντίνο
Αυτή είναι η γενική εικόνα. Από δω και πέρα θα ενημερώνεστε με λεπτομέριες για ακριβείς ώρες φαινομένων και ποσότητες.
Είναι κάποια πράγματα που ακόμα θέλουν παρακολούθηση.






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....