RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - 80ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΜΙΑΣ 20ΧΡΟΝΗΣ - ΤΟ ΑΨΟΓΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΑΚΡΙΒΑ

Συγκλονίζουν οι παράμετροι της υπόθεσης εξαπάτησης 80χρονου
πρόσφυγα στα Κοκκινοχώρια από επιτήδεια νεαρή. Απαρηγόρητο το θύμα, που ζει μόνος σε ένα σπίτι σε συνοικισμό της ελεύθερης Αμμοχώστου, δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως η ελληνικής μάλλον καταγωγής νεαρή (από τις περιγραφές και τις εκτιμήσεις του 80χρονου, η ηλικία της νεαρής υπολογίζεται γύρω στα 20) με το όνομα «Ειρήνη», «κατάφερε να τον μαγέψει με την καταπληκτική μυθοπλασία της» και «να τον βάλει να σηκώσει από την τράπεζα 16 περίπου χιλιάδες ευρώ σε λιγότερο από έναν μήνα».
Ο 80χρονος, που μίλησε στον «Φ» υπό τον όρο να μην αποκαλύψουμε την ταυτότητά του καθώς αισθάνεται ντροπή για την περιπέτεια που είχε και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, το βράδυ της Δευτέρας. Ενωρίτερα, είχε επισκεφθεί την κοινότητα Ορμήδειας, όπου πληροφορήθηκε πως ο ιερέας του χωριού δεν τέλεσε καμιά κηδεία 20μηνου βρέφους τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με το παραμύθι που του πούλησε η νεαρή, «το βρέφος της πέθανε από λευχαιμία ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Ελλάδα και ο σύζυγός της, που καταγόταν από την Ξυλοτύμπου, σκοτώθηκε σε δυστύχημα.
Όπως επίσης σε φοβερό τροχαίο δυστύχημα στην Ελλάδα σκοτώθηκαν οι γονείς της πριν από μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα το φτωχό το κορίτσι να μην έχει στον κόσμο κανένα και από τον ήλιο μοίρα». 
Έκαναν τον σταυρό τους στην Ορμήδεια οι άνθρωποι όταν άκουσαν την καταπληκτική σε φαντασία τραγική ιστορία της «Ειρήνης» που τους εξιστόρησε ο 80χρονος από γειτονικό χωριό, όπως ακριβώς και εκείνου του την είχε αφηγηθεί εκείνη. Πληροφορήθηκε επίσης ότι στην «Ορμήδεια δεν κατοικεί καμιά Ειρήνη που ήταν παντρεμένη με κάτοικο της Ξυλοτύμπου».  
Επέστρεψε με το αυτοκινητάκι του στο σπίτι του και η πρώτη του δουλειά ήταν να αρχίσει να την ψάχνει στο τηλέφωνο. Όταν είδε ότι δεν έπαιρνε απάντηση, κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, η οποία ψάχνει τώρα πληροφορίες για τη μυστηριώδη «Ειρήνη», η οποία προφανώς, συν τοις άλλοις, χρησιμοποίησε και ψεύτικο όνομα στην όλη πλεκτάνη εξαπάτησης που έστησε στον καλακάγαθο γέροντα.  
«Δεν είχε από τον ήλιο μοίρα» 
«Βρήκε την πόρτα ανοικτή, τρύπωσε μέσα και άρχισε να κλαίγει λέγοντάς μου την τραγική της ιστορία. Πως είχε παιδί 20 μηνών με λευχαιμία και ένα μεγαλύτερο. Πως κατοικούσε χήρα μόνη και αβοήθητη στην Ορμήδεια και δεν είχε να φάει. Κρατούσα πάνω μου 200 ευρώ και της τα έδωσα. Κάθε 2-3 μέρες ερχόταν. Και ποτάμια τα δάκρυα και τα μοιρολόγια. Για τους γονείς της που σκοτώθηκαν σε δυστύχημα στην Ελλάδα και τους έφαγε το μαύρο χώμα πριν την ώρα τους, όπως και τον μακαρίτη τον σύζυγό της. Και έμεινε μόνη έρημη σαν την καλαμιά στον κάμπο πάνω στη γη».
Και «δώστου αλί και τρισαλί έτρεχα και σήκωνα λεφτά να τη βοηθήσω. Λεφτά που τα φύλαγα για τα υστερινά μου», συνέχισε την αφήγησή του ο 80χρονος στον «Φ».
Η τελευταία «πράξη» κόστισε 5 χιλιάδες ευρώ
Η τελευταία πράξη της μυθοπλασίας που έστησε η νεαρή απατεώνας στον 80χρονο διαδραματίστηκε περί τα μέσα της περασμένης εβδομάδας. «Πάντα ερχόταν κάνοντας ώτοστοπ από την Ορμήδεια μου έλεγε. Στην κατάσταση που ήταν που να είχε λεφτά έστω και για να πάρει το λεωφορείο».
Όπως πήγε, δηλαδή, και εκείνη την ημέρα. Μπήκε της πόρτας και «λούστηκε τα κλάματα», όπως δεν του ξανακλάφτηκε ποτέ ώς εκείνη τη μέρα, στις 20 και βάλε μέρες που κράτησε η ιστορία. «Μάνα μου το μωρό μου και το χάσαμε. Α ρε άπονε ντουνιά. Πόσα να αντέξει μια μάνα και άνοιξε γη να με καταπιείς που θα το πετάξουν το μωρό μου στην Ελλάδα, που δεν έχω λεφτά να το φέρω στην Κύπρο να το θάψω», έκανε την καρδιά του 80χρονου να λυγίσει. Πήγε στην τράπεζα και πήρε από τον λογαριασμό του με μιας, πέντε χιλιάδες ευρώ. Και όταν τα πήρε η νεαρή από τότε εξαφανίστηκε.
Με αποτέλεσμα να αρχίσει ο 80χρονος να μυρίζεται πως κάτι ίσως να μην πήγαινε καλά. Και όταν πήγε στην Ορμήδεια και διαπίστωσε πως ούτε Ειρήνη υπήρχε, ούτε κηδεία του 20μηνου βρέφους της είχαν τελέσει στην εκκλησία του χωριού, τότε κατάλαβε ότι όντως κάτι δεν πήγαινε καλά με την ιστορία που του κόστισε γύρω στις 16 χιλιάδες ευρώ. 
*Η «Ειρήνη» σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε ο 80χρονος στην Αστυνομία, περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, μελαχρινή με μακριά ίσια μαύρα μαλλιά και με ελληνική προφορά. philenews 








ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....