RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 21 ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Αίσιο τέλος για την ομάδα των 21 προσκόπων που χάθηκαν
σε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας από την περιοχή του Τροόδους προς την Κακοπετριά. Εντοπίστηκαν και οδηγούνται πεζοί προς το στρατόπεδο της Αεροπορίας με τη Συνοδεία της ΕΜΑΚ ενώ όλη η ομάδα είναι καλά στην υγεία της.

 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι 17 πρόσκοποι και οι 4 ομαδάρχες βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή, σε μια πλαγιά στη διαδρομή από το Τρόοδος για τον Άγιο Νικόλαο Στέγης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημείο που βρισκόταν η ομάδα των προσκόπων εντοπίστηκε, τόσο από περιγραφές μέσω τηλεφώνου, όσο και από το στίγμα των κινητών τηλεφώνων. 


Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα, όταν ένας εκ των επικεφαλής της ομάδας τηλεφώνησε για βοήθεια καθώς είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν μέλη της Εθνικής Φρουράς, της Πολιτικής Άμυνας, της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών αλλά και πολίτες που γνωρίζουν την περιοχή.

Επίσης, μέλος της Αστυνομίας βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με έναν εκ των επικεφαλής της ομάδας, σε μια προσπάθεια να κατευθυνθούν οι πρόσκοποι σε ασφαλές σημείο και να παραληφθούν από τις αρχές.

Έχει ληφθεί πρόνοια ώστε μόλις εντοπιστούν οι πρόσκοποι, να τύχουν κατάλληλης υποδοχής με ζεστά ροφήματα και κουβέρτες, ενώ στον χώρο αναμένουν και ασθενοφόρα για προληπτικούς λόγους αλλά και για να αντιμετωπιστούν πιθανά περιστατικά υποθερμίας λόγω του ψύχους.

Πηγή: philenews