RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - ΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ"

ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 

Απολαύστε το Σάββατο-Έρχονται χαμηλά βαρομετρικά με βροχές-καταιγίδες-χαλαζοπτώσεις-χιόνια και πτώση θερμοκρασίας-Ενδεχόμενο ισχυρών έως πολύ θυελλωδών ανέμων.



Σάββατο με ηλιοφάνεια και παροδικές τοπικές νεφώσεις. Μια καλή ημέρα για όσους θέλουν να κάνουν τις βόλτες τους αλλά και να επισκεφθείτε το Τρόοδος για χιονοπόλεμο και παιχνίδια.
Μέγιστες θερμοκρασίες στους 16-17 έως και 18 τοπικά σε εσωτερικό και παράλια ενώ στα ορεινά 3-9 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Ψύχρα βραδυνές και αυγινές ώρες με πιθανότητα παγετού στα ορεινά να είναι υπαρκτός.
Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 2-3 βαθμούς στο εσωτερικό και 6-8 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 0 έως μείον 3 βαθμούς.
Άνεμοι σε Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ με παροδικό 5αρι τοπικά σε παράλια.
Όμως ενα νεο χαμηλό βαρομετρικό όμως φαίνεται να δημιουργείται νοτιοδυτικά της Ελλάδας θα ακολουθήσει ανατολική πορεία προς την Κρήτη και μετά συνεχίζει την ανατολική του πορεία προς την Κύπρο για να μας επηρεάσει την Κυριακή.
Μπαίνουμε σταδιακά σε πεδίο χαμηλών έως πολύ χαμηλών πιέσεων που εκτοπίζουν τις υψηλές πιέσεις από την περιοχή μας το Σάββατο.
Παραμένουμε σε αυτό το πεδίο μέχρι και Τετάρτη αφού νεο πιο βαθύ χαμηλό express δηλαδή γρήγορο θα μα ςεπηρεάσει την Τρίτη.
Την Κυριακή 13/01 περίπου από τις 0600-0700 το πρωί τοπικά θα ξεκινήσουν κάποιες βροχές ενώ μετά τις 0900 θα αρχίσουν να επεκτείνονται επηρεάζοντας όλο το νησί μέχρι το απόγευμα. Κατά τις βραδυνές ώρες αναμένεται μικρή βελτίωση με τις βροχές να περιορίζονται αρκετά.
Καιρικό μενού:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες που οι καταιγίδες θα συνοδέυονται με χαλαζόπτωση μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Αρκετές περιοχές έχουν πιθανότητες για χαλαζόπτωση.
Στα ορεινά από 1300 μέτρα και πάνω αναμένεται χιονόπτωση με στρώσιμο από τα 1500 μέτρα και πάνω.
Πιθανότητα ανεμοστρόβιλων ή και υδροστρόβιλων υπάρχει.
Άνεμοι στα 2-4 μποφόρ πο σε καταιγιδα κυρίως θα παρατηρείται ενίσχυση.
Θερμοκρασί σε μικρή πτώση 2 έως 3 βαθμούς.
Πιθανές ποσότητες βροχής 5-20 μιλίμετρα και περίπου έως 10 εκατοστά χιόνι.
Την Δευτέρα 14/01 τοπικές παροδικές βροχές-μπόρες με μικρή άνοδο θερμοκρασίας λόγω του νεου χαμηλού βαρομετρικού που έρχεται και θα βρισκόμαστε στα νοτιοδυτικά του κράσπεδα και θα φέρνει νοτιοδυτικούς ανέμους. Τα χιόνια στα πιο ψηλά περίπου 1600 μέτρα και πάνω.
Η Τρίτη φαίνεται μια επικίνδυνη ημέρα λόγω ισχυρών έως πολύ θυελλωδών ανέμων που φαίνεται και με τα τελευταία στοιχεία και αν παραμείνουν έτσι και τις επόμενες 2 ημέρες.
Είναι νωρίς ακόμα αλλά θέλω να σας Προειδοποιήσω από τώρα διότι φαίνεται να βαθαίνει τόσο πολύ το χαμηλό και να έχει την τάση να δώσει επικίνδυνο καιρό όσο αφορά τους ανέμους που ίσως να μιλάμε και για ριπές ανέμων έως 10 μποφόρ.
Πέφτει η ατμοσφαιρική του πίεση στα 994hpa.
Επίσης θα έχουμε βροχές και καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και χιόνια από τα 1500-1600 μέτρα και πάνω ενώ από το βράδυ ξεκινά η κατηφόρα του υψομέτρου.
Φλερτάρει με τσουχτερό κρύο η Κύπρος την επόμενη εβδομάδα
Αν επαληθευτούν αυτοί οι χάρτες ετοιμαστείτε για τσουχτερό κρύο με πολύ ψυχρές αέριες μάζες προς Τετάρτη να επηρεάζουν την περιοχή μας.
Αέριες μάζες πιο ψυχρές από αυτές που μας επηρέαζαν πριν 2-3 ημέρες με πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Φαίνεται και μέχρι 200 μέτρα τα χιόνια.
Με αυτή τη διάταξη χιονίζονται και τα πεδινά του εσωτερικού.
Η διάταξη υπάρχει αλλά περιμένουμε
Εικόνα 5 είναι οι αέριες μάζες και η εικόνα 6 είναι οι θερμοκρασίες σε 1400 μέτρα υψόμετρο που είναι 4-6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Ας δούμε πρώτα την Κυριακή και όσο αφορά την Τρίτη και Τετάρτη 15-16 Ιανουαρίου περιμένουμε 1-2 ημέρες ακόμα και θα ξέρετε έγκαιρα τια να περιμένεται ακριβώς και ας ελπισουμε οι άνεμοι να μην φτάσουν σε αυτες τις εντάσεις.




ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....