RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ "ΠΟΛΙΚΟ" ΨΥΧΟΣ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ & ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ Διαδοχικά χαμηλά
βαρομετρικά με βροχές-κατιαγίδες-χιόνια από αύριο Κυριακή.



ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ για ισχυρούς έως πολύ θυελλώδης ανέμους και πιθανόν για τοπικές πλημμύρες την Τρίτη 15 Ιανουαρίου-Σε αισθητή πτώση η θερμοκρασία την Τετάρτη με τα χιόνια να κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά
Μπαίνουμε σταδιακά σε πεδίο χαμηλών έως πολύ χαμηλών πιέσεων που εκτοπίζουν τις υψηλές πιέσεις από την περιοχή μας με τον καιρό μας να γίνεται ιδιαίτερα άστατος μέχρι και Τετάρτη με διαδοχικά χαμηλά.
Παραμένουμε σε αυτό το πεδίο μέχρι και Τετάρτη αφού νεο πιο βαθύ και επικίνδυνο χαμηλό express δηλαδή γρήγορο θα μας επηρεάσει την Τρίτη 15/01
Ας δούμε την Κυριακή 13/01
Το πρώτο χαμηλό που περιμένουμε βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου,δυτικά της Κρήτης με ανατολική πορεία και μέχρι αύριο αυγινές ώρες θα βρίσκεται στην περιοχή μας.
 

Στην Κρήτη ρίχνει καταιγίδες και έχουν συχνές διακοπές ρεύματος 

Περίπου από τις 0600-0700 το πρωί τοπικά θα ξεκινήσουν κάποιες βροχές ενώ μετά τις 0900 θα αρχίσουν να επεκτείνονται επηρεάζοντας όλο το νησί μέχρι το απόγευμα. Κατά τις βραδυνές ώρες αναμένεται μικρή βελτίωση με τις βροχές να περιορίζονται αρκετά.
Καιρικό μενού:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες που οι καταιγίδες θα συνοδέυονται με χαλαζόπτωση μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Αρκετές περιοχές έχουν πιθανότητες για χαλαζόπτωση.
Στα ορεινά από 1300 μέτρα και πάνω αναμένεται χιονόπτωση με στρώσιμο από τα 1500 μέτρα και πάνω.
Πιθανότητα ανεμοστρόβιλων ή και υδροστρόβιλων υπάρχει.
Άνεμοι στα 2-4 μποφόρ που σε καταιγιδα κυρίως θα παρατηρείται ενίσχυση.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση 2 έως 3 βαθμούς και θα κυμανθούν οι μέγιστες στους 14-15 βαθμούς στο εσωτερικό και 16-17 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 4-9 βαθμούς και γύρω στους μείον 1 στο Τρόοδος
Πιθανές ποσότητες βροχής 5-30 μιλίμετρα και περίπου έως 10 εκατοστά χιόνι.
Την Δευτέρα 14/01 τοπικές παροδικές βροχές-μπόρες με μικρή άνοδο θερμοκρασίας λόγω του νεου χαμηλού βαρομετρικού που έρχεται και θα βρισκόμαστε στα νοτιοδυτικά του κράσπεδα και θα φέρνει νοτιοδυτικούς ανέμους. Τα χιόνια περίπου από τα 1400-1500 μέτρα και πάνω όμως βραδυνές ώρες προς Τρίτη θα παρατηρείται χιονόνερο. Τα χιόνια θα εναλλάσσονται με βροχή λόγω νοτιοδυτικού λίγο θερμού ανέμου που μας φέρνει το χαμηλό.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ για ισχυρούς έως πολύ θυελλώδης ανέμους την Τρίτη 15 Ιανουαρίου
Ισχυρό βαθύ χαμηλό βαρομετρικό που θα κινείται βόρεια της Κύπρου με ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του στα 994(χωρίς να αποκλείεται και έως 990) αναμένεται και με τα τελευταία στοιχεία να δώσει ισχυρούς έως πολύ θυελλώδης ανέμους την Τρίτη στο νησί μας.
Ανέμοι στα 4-5 μποφόρ στο εσωτερικό και 6-8 μποφόρ στα παράλια,
Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι οι ριπές που θα φτάνουν στα 9-11 μποφόρ
Ανέμοι που προκαλούν ζημιές και καταστροφές
Επίσης θα έχουμε βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με χαλαζοπτώσεις και χιόνια από τα 1500-1600 μέτρα και πάνω ενώ από το βράδυ ξεκινά η κατηφόρα του υψομέτρου.
Ενδεχομένως να χρειαστεί και έκτακτο για πλημμύρες πέραν από τους ανέμους.
Με τσουχτερό κρύο η Κύπρος την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη με αισθητή πτώση λόγω πολύ ψυχρού αυλώνα αερίων μαζών που θα μας επηρεάζουν.
Για Τετάρτη αναμένονται βροχές και χιόνια με την πιθανότητα τα χιόνια να κατεβούν σε μηδενικό υψόμετρο αλλά να στρώνει από τα 300-350 μέτρα και πάνω. Αυτό είναι το σενάριο που βγαίνει αυτή την ώρα. Πρέπει να περιμένουμε 
Γενικές πιθανές ποσότητες από Κυριακή μέχρι και Τετάρτη από 20 έως 90 μιλίμετρα. Νέο χιόνι 45-55 εκατοστά όπου θα ξεπεράσουμε το 1 μέτρο πάνω στη χιονίστρα.
Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μου γιατί καθημερινώς θα βγαίνουν αναλυτικά δελτία με χάρτες ώστε να είστε ενήμεροι..


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....