RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ - ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ "ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ"

Αλλάζει και πάλι το καιρικό σκηνικό στην Κύπρο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Εξασθενημένο χαμηλό βαρομετρικό από κεντρική Μεσόγειο εισέρχεται στο θαλάσσιο χώρο δυτικά-νοτιοδυτικά της Κύπρου και αναμένεται να βαθύνει στην περιοχή μας δηλαδή να πέσει περαιτέρω η ατμοσφαιρική του πίεση και να πάρει καλύτερη οργάνωση,αναβαθμίζεται.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥBreaker Cyprus


Θα αρχίσει να μας επηρεάζει από τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς αυγινές ώρες Τρίτης αλλά και για 3 ημέρες.  Λογικά οι βροχές-καταιγίδες ξεκινούν περίπου 0200-0300 το βράδυ προς πρωινές ώρες Τρίτης από τα δυτικά-νοτιοδυτικά με επέκταση και στο υπόλοιπο νησί που θα είναι  και πιο ευννοικό το ρεύμα αέρα αλλά και θα είναι οργανωμένο το χαμηλό. 

Μπαίνουμε σε πεδίο χαμηλών πιέσεων λόγω χαμηλού βαρομετρικού με άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές χωρίς να αποκλείεται και χαλαζόπτωση με ενισχυμένους ανέμους. Διάρκεια αυτής της διαταραχής 3 ημέρες Τρίτη μέχρι Πέμπτη με αξιόλογες ποσότητες(θα καλύψει αρκετό έδαφος πιστεύω) και παγκύπριες βροχές.  Ποσότητες που μπορεί τοπικά να ξεπεράσουν τα 50-60μιλίμετρα τοπικά δημιουργώντας μικροπροβλήματα. Τονίζω όμως ότι οι βροχές θα είναι κατά περιόδους και όχι 3 ημέρες συνεχόμενα. Θα παρατηρούνται και διαστήματα χωρίς βροχές.

Το χαμηλό βαρομετρικό αυτή την ώρα 1600 βρίσκεται νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης με βροχές και καταιγίδες μεταξύ Κύπρου και Κρήτης. Το ρεύμα αέρα στην περιοχή μας είναι νότιο-νοτιοανατολικό για αυτό ακόμα οι βροχές δεν μπορούν να κινηθούν προς το νησί μας. Θέλει ακόμα λίγες ώρες να κινηθεί πιο κοντά μας το χαμηλό για να αρχίσει να μας ευννοεί το ρεύμα αέρα του με βροχές πάνω στο νησί.



Σας παραθέτω εικόνες με τις μέγιστες θερμοκρασίες(σε μικρή πτώση)  μέχρι Πέμπτη που θα κυμαίνονται στους 19-20 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 21 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 8-12 βαθμούς και 16-18 βαθμούς στα ημιορεινά. Όμως λόγω και του άστατου καιρού όπου και θα παρατηρούνται και αυξημένες νεφώσεις υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποιες περιοχές να μην φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα οι μέγιστες.  Γενικά θα έχουμε κάποια πτώση αλλά δεν φαίνεται αισθητή.


Άνεμοι για αύριο Τρίτη νότιοι-νοτιοδυτικοί στα 2 έως 4 μποφόρ αλλα΄σε περιοχές εκδήλωσης καταιγίδας θα ενισχύονται. Για Τετάρτη και Πέμπτη στα 2 έως 4 μποφόρ με ενίσχυση σε καταιγίδες. Νότιοι-νοτιοδυτικοί και Τετάρτη μέχρι Πέμπτη μεσημέρι ενώ μετά γυρίζουν σε βόρειοι-βορειοδυτικοί


Τώρα όσο αφορά τις αέριες μάζες ψυχρές έως πολύ ψυχρές αέριες μάζες παρατηρούνται στα κεντροανατολικά και βόρεια τμήματα της Ευρώπης ενώ θερμές στην περιοχή της Ισπανίας. Στη δική μας περιοχή είναι δροσερές έως λίγο ψυχρές. Δεν είναι ιδιαίτερα ψυχρές για αυτό και δεν θα παρατηρηθεί αισθητή πτώση θερμοκρασίας. Το χαμηλό βαρομετρικό Τρίτη και Τετάρτη θα βρίσκεται δυτικά της Κύπρου ενώ την Πέμπτη με ανατολική πορεία θα βρίσκεται ανατολικά-βοριεονατολικά της Κύπρου.





Εικόνες με τα πεδία χαμηλών και υψηλών πιέσεων στην Ευρώπη. Σε γενικές γραμμές στα πεδία χαμηλών πιέσεων παρατηρείται άστατος καιρός ενώ σε πεδία υψηλών πιέσεων καλύτερες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και νεφώσεις χωρίς να αποκλείεται πολύ τοπικά για λίγα φαινόμενα.











ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....