RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ - ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ

Στην ολοκλήρωσή του οδεύει το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση φύλου, αφού την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για δεύτερο νομοτεχνικό έλεγχο.
 
Όπως ανέφερε στον «Φ» ο Κώστας Γαβριηλίδης, σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα προώθησης της πολυπολιτισμικότητας, της αποδοχής και σεβασμού στη διαφορετικότητα, την επόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί για τελευταία φορά το προσχέδιο του εν λόγω νομοσχεδίου, με το οποίο τα άτομα θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τα στοιχεία τους στα επίσημα έγγραφα του Κράτους, βάσει του αυτοπροσδιορισμού τους. Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια εκδηλώσεων της πορείας υπερηφάνειας, είχε μιλήσει για τη νομική αναγνώριση φύλου εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, η υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδη, αναφέροντας πως θα εξετάζονταν το φθινόπωρο που πέρασε.
 
Όπως είπε ο κ. Γαβριηλίδης, στο προσχέδιο «η φιλοσοφία του αυτοπροσδιορισμού είναι το κυριότερο στοιχείο. Δηλαδή, αναγνωρίζεται ότι ο καθένας θα μπορεί να προσδιορίσει τον εαυτό του». Μάλιστα το άτομο δεν θα υποχρεούται να υποβληθεί σε εξωτερικές αλλαγές ή επεμβάσεις, προϋπόθεση η οποία έχει χαρακτηριστεί ως παράνομη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα έγγραφα που θα επηρεαστούν είναι η ταυτότητα, το διαβατήριο, το πιστοποιητικό γεννήσεως και οι εκλογικοί κατάλογοι. «Ωστόσο, ο αριθμός της ταυτότητας, τα μητρώα και το ιστορικό του ατόμου δεν χάνονται, θα παραμένουν σταθερά και οι αλλαγές θα αφορούν στο ονοματεπώνυμο και το φύλο. Είναι ανάλογο με εκείνο που συμβαίνει όταν μια γυναίκα που παντρεύεται αλλάζει το επώνυμό της». 
 
Όπως προβλέπεται στο προσχέδιο, στη νομική αλλαγή «θα μπορεί να προχωρήσει κάθε άτομο που το επιθυμεί, ηλικίας 18 ετών και άνω. Στην περίπτωση ανηλίκων, θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης φύλου, βάσει και των δικαιωμάτων του παιδιού. Όμως, εδώ προβλέπονται επιπρόσθετες προϋποθέσεις καθώς και η γονική συναίνεση». Για τη διαμόρφωση του κειμένου, πέρα από τις θέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και της ανοιχτής διαβούλευσης που είχε πραγματοποιηθεί, συνέβαλαν επίσης το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εσωτερικών.
 
  Δέσποινα Ψύλλου    philenews 









ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ





ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....