RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Και εγένετο Πλατεία Ελευθερίας! Σε μια βδομάδα και νοουμένου ότι το επιτρέψουν
οι καιρικές συνθήκες, ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του περιβόητου γυαλιού στο δυτικό στηθαίο που ήταν η αιτία να σημειωθούν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της γέφυρας, αλλά και αντιπαραθέσεων μεταξύ συντελεστών του έργου.
Παράλληλα, αναμένονται μάρμαρα από την Ελλάδα, παγκάκια από την Ιταλία, ενώ «εν πλω» βρίσκεται πλοίο με υλικά τα οποία φυλάγονται ως επτασφράγιστο μυστικό. 
Η γέφυρα θα ανοίξει μεν για το κοινό αλλά δεν θα παραληφθεί, αφού η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει τμηματική παραλαβή, καθότι κάτι τέτοιο θα μείωνε και το πρόστιμο του εργολάβου ο οποίος από τις 3/1/2018 επιβαρύνεται με €6.000 για κάθε μέρα καθυστέρησης.
Πιο αναλυτικά το γυαλί, το οποίο παρηγγέλθη και κατασκευάστηκε στο εξωτερικό, άρχισε να τοποθετείται από τους Πορτογάλους ειδικούς οι οποίοι αφίχθησαν γι' αυτό το σκοπό στην Κύπρο. 

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγραψε ο «Φ», ούτε ο αρχιτέκτονας ούτε ο εργολάβος επιθυμούσαν να αναλάβουν την ευθύνη ως προς την ασφάλεια της συγκεκριμένης κατασκευής αφού ο ένας υπεδείκνυε πως απλώς το σχεδίασε και ο άλλος πως απλώς θα το τοποθετήσει. Σημειώνεται, πως τόσο το στηθαίο όσον και το γυαλί το οποίο θα τοποθετηθεί σε αυτό, έχουν κλίση κάτι το οποίο χρειάζεται ειδική μεταχείριση για θέματα ασφάλειας. Ο Δήμος Λευκωσίας και η συντονίστρια του Έργου κ. Αγνή Πετρίδου θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στο πόσο ασφαλή είναι τα γυαλιά για τους χρήστες της Πλατείας. Αναμένεται επίσης να ξεκαθαρίσει και το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης για τους χρήστες της Πλατείας σε περίπτωση ατυχήματος.
Στο δυτικό στηθαίο, όπου τοποθετούνται τα γυαλιά, θα τοποθετηθούν και μάρμαρα ώστε να καλυφθεί το τσιμέντο που υπάρχει σήμερα. Τα μάρμαρα θα είναι κομμένα έτοιμα για τοποθέτηση.
Η άλλη εκκρεμότητα αφορά τα παγκάκια τα οποία θα μπορούσαν μεν να κατασκευαστούν στην Κύπρο αλλά θα ήταν πολύ βαριά και έτσι βρέθηκε τεχνολογία με την οποία μπορούν να κατασκευάζονται ελαφριά παγκάκια. Η παραγγελία έγινε στην Ιταλία και τα παγκάκια αναμένονται με το νέο χρόνο. Σημειώνεται, πως η Πλατεία, παρόλον ότι θα είναι ενιαία, η διαρρύθμιση της παραπέμπει σε δύο χώρους στον έναν εκ των οποίων θα τοποθετηθούν τα υπό αναφορά παγκάκια, ενώ στον άλλο οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα. Στους πολίτες θα προσφερθεί περισσότερος χώρος όταν ολοκληρωθούν και οι εργασίες στην τάφρο, κάτω από την Πλατεία μέχρι και το Άγαλμα του Σολωμού.
Εντός των ημερών παραδίδεται στην κυκλοφορία η οδός Κωστάκη Παντελίδη, από την οποία θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων σε αντίθεση με την Πλατεία Ελευθερίας, η οποία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα χρησιμοποιείται μόνο από πυροσβεστικά, ασθενοφόρα και γενικά οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Τα έργα στην τάφρο, κάτω από την Πλατεία, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.
Γιορτές στο Δημαρχείο αντί στην Πλατεία
Παρόλον ότι η Πλατεία φαίνεται να ολοκληρώνεται, εντούτοις δεν έχουν προγραμματιστεί χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου, δίπλα από την Πλατεία. Κάποιες εκδηλώσεις ίσως πραγματοποιηθούν και στην είσοδο των πεζοδρόμων Λήδρας-Ονασαγόρου.
Το μυστικό υλικό
Κατόπιν σχετικής υποδείξεως και ύστερα από έρευνα σε 4-5 χώρες επελέγη και αγοράστηκε υλικό, που αφορά την καθαριότητα της Πλατείας, το οποίο βρίσκεται εν πλω προς την Κύπρο και κρατείται μυστικό. Ο «Φ» γνωρίζει το υλικό αλλά δεσμεύθηκε να μην το αποκαλύψει. Πάντως, οι συντελεστές του έργου ελπίζουν ότι θα τους βγάλει ασπροπρόσωπους.
...Η συντήρηση 
Στα υπόψιν και η συντήρηση του όλου έργου και όπως έγραψε ήδη ο «Φ» προωθήθηκαν διαδικασίες ως προς το ποιος θα αναλάβει τη συντήρηση και θα περιποιείται την Πλατεία και την τάφρο, όπως και την καθαριότητα των χώρων. Στα καθήκοντα της εταιρείας που θα αναλάβει τη συντήρηση θα περιλαμβάνεται η επίβλεψη των διαφόρων εκδηλώσεων που διοργανώνονται και η παροχή ασφάλειας και φρούρησης του χώρου. Ο Δήμος προσανατολίζεται να παραχωρήσει στον «συντηρητή» και δύο υποστατικά που βρίσκονται στην τάφρο, κάτω από την Πλατεία Σολωμού, τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει για διοργάνωση εκδηλώσεων (παζαράκι ή άλλες παρόμοιας φύσης). PHILENEWS 












ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ






ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....