RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ "ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ"

Μετά από 2 ημέρες με καλύτερες καιρικές συνθήκες το καιρικό σκηνικό στην
Κύπρο αλλάζει και πάλι με βροχές και καταιγίδες αρχής γενομένης κατά τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα από τα δυτικά. Το άστατο καιρικό σκηνικό κρατάει μέχρι και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 

 
Το μενού περιλαμβάνει βροχές-καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις αλλά αναμένονται και ισχυροί έως θυελλώδης ανέμοι εντάσεως στα 6-7 μποφόρ με ριπές στα 8-9 μποφόρ που αυτό χρήζει μεγάλης προσοχής φίλοι μου κυρίως κατά τα μεσάνυχτα Δευτέρας και μετά προς αυγινές ώρες Τρίτης.  Επίσης θα έχουμε και πτώση θερμοκρασίας από Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου με το Τρόοδος να βάζει υποψηφιότητα για κάποια χιόνια  Τετάρτη και Πέμπτη.
Εκτεταμμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων σε Ευρώπη και Ελλάδα με χαμηλά βαρομετρικά φέρνει εκ νεου βροχές και καταιγίδες στο νησί μας αρχής γενομένης Κυριακή βράδυ προς Δευτέρα μέχρι και Τετάρτη.
Χαμηλά βαρομετρικά που θα διέρχονται από Ελλάδα με ανατολική-βορειοανατολική πορεία βόρεια της Κύπρου αναμένεται να επηρεάσουν και την Κύπρο σε συνδυασμό με μέτωπα κακοκαιρίας.
Σαν πρώτη φάση μετά τις 22:00-23:00 το βράδυ Κυριακής αναμένονται βροχές σε μορφή μπόρας-καταιγίδας σε αρκετές περιοχές του νησιού(μπορεί να είναι και παγκύπριο πέρασμα αλλά δεν θα είναι με την ίδια ένταση αλλά και σε ποσότητες οι βροχές).
Αυξάνονται οι πιθανότητες για βροχές μεσάνυχτα και μετά όπου αναμένεται το πρώτο πέρασμα βροχών. Άνεμοι στα 2-4 μποφόρ με ριπές στα 5-6 μποφόρ σε περιοχές με εκδήλωσης καταιγίδας.   Μετά κατά τι διάρκεια της Δυτέρας οι βροχές τοπικά και κατά περιόδους. Όμως κατά τις βραδυνές ώρες Δευτέρας κυρίως προς μεσάνυχτα και μετά αναμένεται το δεύτερο και πιθανόν πιο έντονο κύμα βροχών και καταιγίδων συνοδεία ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων. Σε καταιγίδες υπάρχει το ενδεχόμενο και χαλαζόπτωσης. Ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας  θα επηρεάσει την περιοχή μας. Κατά τι διάρκεια Τρίτης και Τετάρτης τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και κατά περιόδους. Αναμένονται 2 κύρια περάσματα βροχών με καταιγίδες στο νησί μας τις επόμενες ημέρες.

Αξιόλογες ποσότητες φαίνονται να πέφτουν και παγκύπριες βροχές στο σύνολο αυτών των ημερών με την πρώτη εικόνα να είναι από 10 έως 40μιλίμετρα αλλά αυτό πολύ λογικά θα αλλάζει. 
Μέγιστες θερμοκρασίες Δευτέρα έως 21 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια. Στα ορεινά 6-12 βαθμούς. Την Τρίτη χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή η θερμοκρασία. Την Τετάρτη πέφτει 2-3 βαθμούς ενώ σε περαιτέρω πτώση την Πέμπτη 13/12. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί ενώ από Τετάρτη γυρίζουν σε δυτικοί-βορειοδυτικοί.
Ακολουθούν χάρτες με πεδία χαμηλών και υψηλών πιέσεων για Δευτέρα και Τρίτη που η περιοχή μας θα επηρεάζεται από πεδίο χαμηλών πιέσεων αλλά δεν πέφτει αρκετά η ατμοσφαιρική πίεση. Καμια σχέση με την τελευταία διαταραχή που μας επηρεάσε τις προηγούμενες ημέρες αφού τότε το χαμηλό ήταν δυτικά μας και αποκλειστικά δικό μας. Η διαφορά εδώ θα είναι η σημαντική ενίσχυση των ανέμων.


Χάρτες με τις αέριες μάζες που επηρεάζουν Ευρώπη αλλά και την περιοχή μας. Αυλώνας ψυχρών έως πολύ ψυχρών αερίων μαζών κατηφορίζει νοτιότερα λόγω του αντικυκλώνα που παρατηρείται στη δυτική Ευρώπη. Η περιοχή μας επηρεάζεται με δροσερές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αλλά από Τετάρτη προς Πέμπτη λίγο πιο ψυχρές αέριες μάζες εισχωρούν και στην δική μας περιοχή που θα ρίξει την θερμοκρασία αλλά να βάζει σε υποψηφιότητα το Τρόοδος για κάποια χιόνια.


Για τους ανέμους σας έχω κάνει αναφορά και πιο πάνω και σας συστήνω αρκετή προσοχή παρουσιάζοντας σας κάποια μέτρα προστασίας. Με τον άνεμο δεν χωράει μαγκιές. Μπορεί να φέρει καταστροφές.


















ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ








ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....