RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΝΕΙΑ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 Αποχώρησαν και πάλι από τα χωράφια τους εντός της νεκρής ζώνης οι γεωργοί της Δένειας
και των γύρω κοινοτήτων μετά τη νέα παρενόχληση που δέχθηκαν από τον κατοχικό στρατό.     Οι γεωργοί μετέβησαν το πρωί στη νεκρή ζώνη με τα τρακτέρ τους και ενώ αρχικά δεν διαφαινόταν κάποια κίνηση απο πλευράς του κατοχικού στρατού και οι αγρότες όργωναν κανονικά τα χωράφια τους, ξαφνικά διέκοψαν τις εργασίες τους στο σημείο που βρίσκεται πλησίον του τουρκικού φυλακίου.   Άλλοι γεωργοί που βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης συνεχίζουν κανονικά να οργώνουν τα χωράφια τους.    
Στην περιοχή βρίσκονται τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες και τρία αυτοκίνητα του κατοχικού στρατού, καθώς επίσης και άντρες της ειρηνευτικής δύναμης, οι οποίοι ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν από την περιοχή.        
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μία βδομάδα ο κατοχικός στρατός προβάλλει προσκόμματα στους Ελληνοκύπριους γεωργούς και δεν τους αφήνει να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.Γεωργός από την Δένεια που μίλησε στο philenews ανέφερε πως η άποψη των Τούρκων είναι ότι μέχρι το σημείο όπου υπάρχουν βαρέλια είναι τουρκοκρατούμενη περιοχή και όχι νεκρή ζώνη.    Χθες οι γεωργοί δεν μετέβησαν στη νεκρή ζώνη για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, προκειμένου να δώσουν χρόνο στο υπουργείο Εξωτερικών και στην ειρηνευτική δύναμη να προβούν σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα των παρενοχλήσεων των γεωργών από τον κατοχικό στρατό.   
Ο Κοινοτάρχης Δένειας δήλωσε εξήγησε χθες πως ο κατοχικός στρατός μεταβαίνει στη νεκρή ζώνη και διώχνει τους Ελληνοκύπριους γεωργούς, ενώ ακολούθως μπαίνουν στην περιοχή οι Τουρκοκύπριοι γεωργοί με τα τρακτέρ τους και καλλιεργούν τα χωράφια των Ελληνοκυπρίων. Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πάντως πως το πρόβλημα είναι ο κατοχικός στρατός και όχι οι Τουρκοκύπριοι.   Πηγή: philenews