RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΚΥΠΡΟΣ - Ο ΕΝΟΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ

Κατέθεσε νομική αγωγή εναντίον του μεγαλύτερου γιου του ο παιδοκτόνος της Παραμύθας –
Ζητεί χρηματική αποζημίωση για τα τραύματα που του προκάλεσε – Ενάγει την Κυπριακή Δημοκρατία – Ισχυρίζεται πως υπήρξε ανεπάρκεια στην εξέταση των τραυμάτων του
Σκότωσε τον γιο του μετά από διαπληκτισμό που είχαν για ασήμαντη αφορμή μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου γιου του. Αρνήθηκε ότι αυτός ήταν ο φονιάς. Έριξε την ευθύνη στον γιο του. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας όμως συνεχίζει να ριχθεί ευθύνες και να ζητά αποζημιώσεις από τον δεύτερο γιο του.
Ο λόγος, για τον καταδικασθέντα 73χρονο παιδοκτόνο της Παραμύθας, Τιμολέων Θεμιστοκλέους, ο οποίος στις 14 Οκτωβρίου του 2015 σκότωσε τον 19χρονο γιο του Οδυσσέα.
Ο 73χρονος αν και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον του μεγαλύτερου παιδιού του, Αλέξανδρου. Με απύθμενο θράσος ενάγει τον 23χρονο Αλέξανδρο και ζητεί χρηματική αποζημίωση για τα τραύματα που του προκάλεσε.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατέχει αποκλειστικά η Cyprus Times, ο 73χρονος μέσω αστικής αγωγής που κατέθεσε, ζητά αποζημιώσεις για τα τραύματα που του προκάλεσε ο δεύτερος γιος του, Αλέξανδρος Θεμιστοκλέους, αμέσως μετά και την δολοφονία του άτυχου Οδυσσέα.
Μάλιστα, μέσω της αγωγής που έχει κατατεθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ενάγει τόσο τον Αλέξανδρο όσο και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Ο 73χρονος Τιμολέων ζητά αποζημιώσεις πέραν των 2 εκατομμυρίων «για απάνθρωπη και σκληρή μεταχείριση προς το πρόσωπο του. Ζητά αποζημίωση για παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του και παραβίαση των δικαιωμάτων ζωής και σωματικής του ακεραιότητας».
Όπως ισχυρίζεται, ο μεγαλύτερος του γιος του προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς και μαρτύρησε ψευδώς εναντίον του στην υπόθεση δολοφονίας του άτυχου Οδυσσέα.
Αναφέρει επίσης, πως πάρα τους τραυματισμούς του και τις συνέπειες που είχε από αυτούς, ο ίδιος παραμένει μέχρι σήμερα στις Κεντρικές Φυλακές ενώ λόγω των τραυμάτων του, έχει επιληπτικές κρίσεις και υποφέρει. Μάλιστα, ισχυρίζεται μέσω της αγωγής, πώς δεν του παρέχεται επαρκείς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο σωφρονιστικό ίδρυμα.
Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο 73χρονος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία στην οποία ήταν κατηγορούμενος, είχε κάνει αίτημα για νομική αρωγή. Αίτημα που έγινε αποδεκτό. Όπως ισχυρίστηκε τότε, δεν είχε πόρους για να πληρώσει δικηγόρο στην εκδίκαση της υπόθεσης. Αντιφατικό γεγονός αφού σήμερα, τρία χρόνια μετά, επανέρχεται μέσω αστικής αγωγής με δικηγόρο και ζητά αποζημιώσεις.
Ζητά αποζημιώσεις από το παιδί του το οποίο στιγμάτισε με φρικτές εικόνες για μια ζωή. Το παιδί που είδε τον αδελφό του να δολοφονείται από τα χέρια του ίδιου του του πατέρα. Σύμφωνα και με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Θεμιστοκλέους σκότωσε τον γιο του για ασήμαντη αφορμή, σκόρπισε πόνο και θλίψη. Όπως συγκεκριμένα, επεσήμανε στην απόφαση του το δικαστηρίο, πρόκειται για άτομο σκληρό και αδίστακτο που δεν δίστασε να εμπλέξει και τον άλλο του γιο στην υπόθεση.
Η ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου
Το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό εξέδωσε απόφαση που ήταν ομόφωνη. Έκρινε ένοχο τον Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο του γιου του Οδυσσέα, στο σπίτι τους στην Παραμύθα στις 14 Οκτωβρίου 2015.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους.
Μάλιστα επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος είναι άτομο σκληρό και αδίστακτο που δεν δίστασε να εμπλέξει και τον άλλο του γιο στην υπόθεση.
Ο κατηγορούμενος ο οποίος αρνήθηκε ενοχή, ισχυριζόταν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι δεν ήταν αυτός που τσακώθηκε με τον γιο του. Επέμεινε ότι ήταν τα δύο αδέλφια που τσακώθηκαν και ότι ο ίδιος επενέβηκε με σκοπό να τους χωρίσει και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Η εκδοχή του κατηγορούμενου δεν ήταν σταθερή, αναφέρεται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου.
Ως μετριαστικούς παράγοντες το Δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι ο κατηγορούμενος μετά την επίμαχη στιγμή δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από τον άλλο γιο, πράγμα το οποίο του επέφερε επιληψία.
Δεν έπεισε το Δικαστήριο ο Τιμολέοντας…
Το Δικαστήριο έκρινε ως ανυπόστατους και τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι τα δύο αδέλφια είχαν προστριβές μεταξύ τους για θέματα περιουσίας. Σημειώνεται ότι ο Θεμιστοκλέους αντιμετώπιζε αρχικά κατηγορία  φόνου εκ προμελέτης, ωστόσο η κατηγορία στην πορεία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία.
Το χρονικό του εγκλήματος
Ο 19χρονος Οδυσσέας διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του, ο οποίος στη συνέχεια τον πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα με κυνηγετικό όπλο. Ο 21χρονος αδερφός του θύματος, αφού άκουσε φωνές, έτρεξε στην αυλή και στην προσπάθεια του να αφοπλίσει τον πατέρα του, τον τραυμάτισε.
Αιτιά του φονικού ήταν γιατί ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 73χρονο σήμερα Θεμιστοκλέους, καθώς τα χρειαζόταν για να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.
Να σημειώσουμε πως ο 73χρονος έχει ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με την καταδίκη του.



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ASSASSINS CREED ODYSSEY - KANTE CLICK ΕΔΩ



ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....