RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η αυξημένη σκόνη που υπήρχε χθες στην ατμόσφαιρα
οδήγησε αρκετά σχολεία να βγάλουν από τα ντουλάπια τις μάσκες προστασίας και να τις διανέμουν στους μαθητές για να προστατευθούν. Έτσι, αρκετοί μαθητές και εκπαιδευτικοί κυκλοφορούσαν στις σχολικές μονάδες σαν… χειρουργοί, αφού οι μάσκες που στάλθηκαν εδώ και καιρό στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας είναι οι χειρουργικές.

Κάποιοι μάλιστα από τους εκπαιδευτικούς δεν δίστασαν να αναφέρουν το γεγονός, επισημαίνοντας ότι οι μάσκες που δόθηκαν στις σχολικές μονάδες για προστασία των μαθητών από τα υψηλά επίπεδα σκόνης δεν είναι οι κατάλληλες.

Θέμα για το οποίο είχαν γίνει αναφορές μήνες πριν όταν το αρμόδιο υπουργείο απέστειλε μάσκες στα σχολεία για την προστασία από το κοκτέιλ σκόνης και υγρασίας που για αρκετές εβδομάδες ταλαιπώρησε την Κύπρο. Εκπαιδευτικοί ανέφεραν στον «Φ» ότι στην ουσία οι μάσκες δεν είναι κατάλληλες τόσο λόγω μεγέθους –χαρακτηρίζονται μεγάλες ειδικά για μικρούς μαθητές– όσο και για τις προδιαγραφές τους, καθώς θεωρούν ότι προστατεύουν 100% και δεν ανταποκρίνονται στον σκοπό για τον οποίο στάλθηκαν στα σχολεία.

Όσον αφορά στο πώς κρίνεται εάν χρειάζεται να φορεθούν μάσκες εντός του σχολείου, παλαιότερη εγκύκλιος αναφέρει ότι οι σχολικές μονάδες καλούνται να παρακολουθούν συγκεκριμένη σελίδα στο διαδίκτυο και αναλόγως των τιμών της σκόνης στην ατμόσφαιρα να κρίνουν.

Πάντως, κατά τη χθεσινή μέρα, μας λέχθηκε ότι σε κάποια σχολεία το πρώτο διάλειμμα τα παιδιά έμειναν εντός σχολικών αιθουσών λόγω της αυξημένης σκόνης.
Να σημειωθεί ότι τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τα ψηλά επίπεδα σκόνης, που άρχισαν να παρατηρούνται από χθες στην ατμόσφαιρα, συστήνει το υπουργείο Υγείας, καλώντας τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις τους σε ανοικτούς χώρους. Άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, οι καρδιοπαθείς, οι νεφροπαθείς, άτομα με ανοσοανεπάρκειες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Τα άτομα αυτά θα πρέπει:

• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας

• Να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους

• Να παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους

• Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δύσπνοιας, να απευθύνονται στον θεράποντα ιατρό τους ή στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών

• Άτομα με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, για αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους

• Άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα. philenews 



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ







ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ASSASSINS CREED ODYSSEY - KANTE CLICK ΕΔΩ




ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....