RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ε, ΟΧΙ: ΕΤΣΙ "ΡΟΥΦΑΓΕ" ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΠΕ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χωρίς τέλος τα σκάνδαλα στον Συνεργατισμό. Μια νέα υπόθεση φέρνει στο φως ο «Φ»
που αφορά περιφερειακή ΣΠΕ της Λεμεσού με πρωταγωνιστή τον πρώην γραμματέα της, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση το 2012. Άφησε όμως στη συγκεκριμένη συνεργατική κληρονομιά αρκετά μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με έκθεση που συντάχθηκε πρόσφατα μετά που ανακαλύφθηκαν πλαστογραφίες κατά τη διερεύνηση περιπτώσεων άλλων δανείων, υπολογίζεται ότι τα ανοίγματα που αφορούν στον συγκεκριμένο πρώην συνεργατιστή και συνδεδεμένων με αυτόν πρόσωπα, είναι στα €2,2 εκατ.

Δημιουργήθηκαν είτε με ακάλυπτες επιταγές, είτε με παραχώρηση υπερβάσεων σε τρεχούμενους λογαριασμούς, είτε με παραχώρηση ανεξασφάλιστων χορηγήσεων τακτής προθεσμίας.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η απόσπαση χρημάτων από τον πρώην γραμματέα της ΣΠΕ, με την πλαστογράφηση υπογραφών ακόμα και παιδιών του. Ένας εξ αυτών εργαζόταν στον Συνεργατισμό. Προσλήφθηκε ως κλητήρας, έγινε γραφέας, μετά ταμίας και στο τέλος ανώτερος λειτουργός.

Κατά τη διερεύνηση δανείων του συγκεκριμένου προσώπου αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας του πλαστογράφησε πολλές φορές την υπογραφή του, την υπογραφή άλλων αδελφών του και τρίτων προσώπων.

Μεταξύ άλλων αποκαλύφθηκαν πλαστογραφημένα έγγραφα:

● Για δάνειο που εκδόθηκε προγενέστερα από την ημερομηνία που εγκρίθηκε.
● Σε αίτηση παραχώρησης δανείου σε τρεχούμενο λογαριασμό όσο και στη σύμβαση εγγύησης.
● Για δάνειο ύψους €500 χιλ. με πρωτοφειλέτες τον γραμματέα της ΣΠΕ, τον γιο του και άλλα τρία πρόσωπα. Το συγκεκριμένο δάνειο τον Απρίλιο του 2018 παρουσίαζε χρεωστικό υπόλοιπο €1 εκατ.
● Παράτυπη ανάληψη ποσού €85 χιλ. από κατάθεση προθεσμίας που διατηρούσε ο γιος του γραμματέα της ΣΠΕ.
● Για δάνειο ύψους €200 χιλ. με πρωτοφειλέτες τα παιδιά του γραμματέα της ΣΠΕ, διαπιστώθηκε πως έγινε πλαστογραφία. Οι υπογραφές των δύο πρωτοφειλετων στην αίτηση παραχώρησης δανείου και στη συμφωνία δανείου είναι πλαστογραφημένες.
● Το έγγραφο υποθήκης για το δάνειο και το υποθηκευτήριο έγγραφο του κτηματολογίου είναι ανυπόγραφα, με αποτέλεσμα το δάνειο των €200 χιλ. να παραχωρηθεί ανεξασφάλιστο.
● Τρεχούμενος λογαριασμός στο όνομα του γραμματέα της ΣΠΕ και ενός ακόμη προσώπου είχε πιστωτικό όριο €51.258. Σήμερα ο λογαριασμός παρουσιάζει πιστωτικό υπόλοιπο €109 χιλ. Εντοπίστηκε υπογεγραμμένο έγγραφο-συμφωνία στεγαστικού δανείου, παρόλο που η αίτηση αναφερόταν για δάνειο σε τρεχούμενο.
● Πλαστογραφία για την παραχώρηση δανείου σε πελάτη ύψους €150 χιλ. Οι παραπονούμενοι προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία και ζητούν αποζημιώσεις από τον γραμματέα.
● Πλαστογραφία για ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό πρώην μέλους της Επιτροπείας του Ταμιευτηρίου Πάφου. Ο παραπονούμενος απαιτεί από την τράπεζα €60 χιλ.

Πηγή: «Φιλελεύθερος»


 


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....