RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΣΤΕΙΝΑΛΕ ΤΗΝ ΒΙΣΣΗ ΣΤΗΝ EUROVISION ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλοκαίρι Μαζί στις 10, ήταν
καλεσμένος ο γνωστός τραγουδιστής Δάκης, που έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά για το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα του  ελληνικού τελικού του 1980. 

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, νικητής εκείνου του εθνικού τελικού ήταν ο ίδιος, με το τραγούδι που συνέθεσε ο μεγάλος μας τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, Πάρε Ένα Κοχύλι Από το Αιγαίο, που στη συνέχεια έγινε γνωστό και με τη φωνή της Μαρινέλλας. 

Ο Δάκης υποστηρίζει στη συνέντευξη του, ότι ενώ του είπαν να ετοιμαστεί για να ξανά ερμηνεύσει ως νικητής το κομμάτι του, τελικά η παρέμβαση ενός πολιτικού που ήταν παρών, άλλαξε το αποτέλεσμα υπέρ της Άννας Βίσση και του Ωτοστόπ.
Ένας από τους πιο επεισοδιακούς εθνικούς μας τελικούς ήταν αυτός του 1980, με μόνο τον τελικό του 2002 που είχε νικητή το Μ. Ρακιντζή με το S.A.G.A.P.O ίσως να τον ξεπερνάει στα παρατράγουδα που τον συνόδευσαν.

Ενώ μέχρι σήμερα φημολογούνταν ότι το UFO του Κώστα Τουρνά ήταν αυτό που είχε κερδίσει εκείνο τον εθνικό τελικό αρχικά, ο Δάκης μας είπε μια άλλη εκδοχή. Κοινό σημείο βέβαια και των δύο ιστοριών είναι ότι υπήρξε πολιτικός δάχτυλος πίσω από την νίκη της Άννας Βίσση.
Πιο συγκεκριμένα ο Δάκης δήλωσε σήμερα στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1:
Αυτό είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία. Καταρχήν, ο Κώστας Χατζής μου έγραψε το «Κοχύλια απ’ το Αιγαίο» για να το τραγουδήσω στη Eurovision. Πήγαμε στα προκριματικά και μου λένε ενώ είχα τραγουδήσει και άλλαζα, ξαναντήσου γιατί βγήκε πρώτο το δικό σου και θα το ξαναπείς και θα πας και στη Eurovision. Εκείνη την ώρα που ντύνομαι περνάει ένας πολιτικός, πάει μέσα κι έρχεται πάλι αυτός ο κύριος που μου είπε να ντυθώ και μου λέει κάτσε λίγο γιατί ξαναμετράνε τις ψήφους γιατί δεν είναι σίγουροι κλπ… Για μία ψήφο δεν πήγα εγώ και πήγε η Άννα Βίσση με το Ωτοστόπ. infe Greece
Μπορείτε να δείτε το βίντεο της συνέντευξης παρακάτω:

Όπως καταλαβαίνετε μετά από 38 χρόνια, το τι ακριβώς συνέβη είναι πολύ δύσκολο να ειπωθεί με ακρίβεια. Η αλήθεια είναι ότι το 1980 τη διακυβέρνηση της χώρας είχε η ΝΔ και ο τύπος της εποχής ήθελε την Άννα Βίσση να έχει σχέση με το νεαρό τότε βουλευτή και αργότερα πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, κάτι εξάλλου που και η ίδια παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της. Άγνωστο βέβαια παραμένει, αν ο πολιτικός στον οποίο αναφέρεται ο Δάκης, είναι ο πρώην πρωθυπουργός.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....