RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ "ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΙΣΩ"

«Ζητώ να έρθει ο γιος μου πίσω και δεν θέλω ούτε γρόσι
αποζημίωση. Να τους δώσω και λεφτά από πάνω. Απλώς στην αγωγή μπήκε ένα ποσόν ενδεικτικά».

Τα πιο πάνω κατέθεσε χθες ο κ. Ανδρέας Νεάρχου, πατέρας μοναχού ο οποίος καταχώρησε αγωγή υποστηρίζοντας ότι το παιδί του προσχώρησε στον μοναχισμό κατόπιν δράσης κυκλώματος χειραγώγησης στο οποίο, ανάμεσα σε άλλους συμμετέχουν ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο ηγούμενος Βατοπεδίου Εφραίμ.

Ο κ. Νεάρχου απαντούσε στην ερώτηση του συνηγόρου του μητροπολίτη Λεμεσού κ. Μάριου Χαρτσιώτη, ως προς το πόσα χρήματα θα τον ικανοποιούσαν υπό μορφή αποζημίωσης, αν του δινόταν αυτή η επιλογή.

«Έχασα τα λεφτά μου για να σπουδάσει ο γιος μου. Δεκαεπτά χρόνια τους δουλεύει και δεν γνωρίζω πόσα αξιολογείται η ανθρώπινη ζωή 17 χρονών που έχασε στο μοναστήρι», είπε ο κ Νεάρχου.

Από πλευράς του ο κ. Χαρτσιώτης υποστήριξε πως όλα όσα κατέθεσε ο κ. Νεάρχου αποτελούν «μυθόπλασμα στο μυαλό του και στη φαντασία του προκειμένου να υποστηρίξει τα όσα κατέθεσε περί συνωμοσίας».

«Είμαι 70 χρονών και ανέμενα διαφορετική αντιμετώπιση από σας. Ούτε μυθεύματα λέω, ούτε και κάτι άλλο σχετικό», αντέδρασε ο κ. Νεάρχου. Ο κ. Χαρτσιώτης επέμεινε πως δεν είναι δυνατόν ένας μητροπολίτης στη Λεμεσό, ένας ηγούμενος στο Bατοπέδι και ένας ιερέας από τον Αρακαπά να συνωμοτήσουν για τη χειραγώγηση ενός ενήλικα.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δικηγόρος του κ. Νεάρχου κ. Λουκής Λουκαΐδης και παρατήρησε, πως η συνωμοσία δεν μπορεί να αποδειχθεί υπό την έννοια ότι θα συλληφθούν οι συνωμότες την ώρα που συνωμοτούν.

Όταν ο κ. Χαρτσιώτης ρώτησε τον κ. Νεάρχου αν πιστεύει στον θεό απάντησε ασφαλώς, ενώ την ίδια απάντηση έδωσε και όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει στο Eυαγγέλιο.

Ερωτηθείς κατά πόσον αποδέχεται τον μοναχισμό απάντησε: «Αποδέχομαι αλλά διαφωνώ κάθετα με τις διαδικασίες διανοητικής χειραγώγησης νέων ανθρώπων, όπως διαφωνώ και με αναχρονιστικούς κανόνες που έγιναν πριν 1500 χρόνια υπό άλλες συνθήκες και οι οποίοι δυστυχώς ισχύουν στην Κύπρο του 21ου αιώνα, όπου υπάρχει σύνταγμα αλλά και στη σημερινή ΕΕ όπου κατοχυρώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δέχομαι τον μοναχισμό, όταν οι ηγήτορες σέβονται τους νόμους κράτους και της ΕΕ».

Ερωτηθείς ως προς την εντύπωση που του άφησε η συνάντηση που είχε με τον μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο ανέφερε:

«Με δέχτηκε μετά από πολλή δυσκολία. Αντιλήφθηκα ότι με άκουγε χωρίς προσοχή. Με ρώτησε τι θέλεις από μένα παιδάκι μου; Του είπα να παρακαλέσεις τον γέροντα Εφραίμ να επιτρέψει στον γιο μου να τελειώσει τις σπουδές του και ύστερα ό,τι θέλει ας κάνει. Μου είπε δεν μπορεί να επηρεάσει τον γέροντα Εφραίμ. Ύστερα από επιμονή μου είπε θα του μιλήσει. Όταν, όμως, είδα τον γέροντα Εφραίμ, μου είπε ότι δεν του μίλησε ο Αθανάσιος, δηλαδή μου είπε ψέματα. Προσπάθησα να μιλήσω με τον Αθανάσιο αλλά δεν τα κατάφερα. Η εικόνα από τη συνάντηση ήταν πολύ κακή. Δεν έτυχα καν της σύμπνοιας στη μεγάλη ανησυχία που είχα»


Στο σημείο αυτό ο συνήγορος του Μητροπολίτη Λεμεσού υπέβαλε ότι: «Σας λέω ότι αυτά που λέτε είναι ψεύδη μόνο για εντυπωσιασμό. Δεν σας υπεσχέθη ούτε μπορεί να ικανοποιεί εμμονές και φαντασιώσεις δικές σας».

Ο κ. Νεάρχου σχολίασε: «Αρχικά είπε δεν μπορεί και στο τέλος υποσχέθηκε. Δεν είπα το παραμικρό ψέμα. Αυτά που λέω είναι η πραγματικότητα και δεν προσέθεσα ούτε ένα γιώτα».

«Ουδέποτε σας υπεσχέθη διότι δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει για τα προσωπικά τερτίπια του καθενός», σχολίασε ο κ. Χαρτσιώτης.

«Λυπούμαι, αλλά είπα την πραγματική αλήθεια και δεν έχω να αλλάξω οτιδήποτε», είπε ο κ. Νεάρχου.

Προηγήθηκε ένας χρόνος χειραγώγησης

Σε παρατήρηση του συνηγόρου του μητροπολίτη Λεμεσού, ότι ο γιος του ήταν ενήλικος όταν εισήλθε σε μοναστήρι, ο κ. Νεάρχου ανέφερε:

«Τώρα είναι ενήλικος. Όταν εισήλθε ήταν ενήλικος κατά νόμον. Εικοσιτριών ετών και ξεκίνησε η χειραγώγησή του από τα 22. Η είσοδος στη Μονή και η κουρά ήταν μια μη αναστρέψιμη κατάσταση που εδέσμευε τη ζωή του ισόβια. Δεν μπήκε με ελεύθερη βούληση. Δηλαδή, δεν έπιασε μια μέρα το καράβι ή το λεωφορείο και πήγε στον γέροντα. Προηγήθηκε ένας χρόνος χειραγώγησης. Μετά από μια σειρά γεγονότων που παραπέμπουν σε διανοητική χειραγώγηση».

Ο κ. Χαρτσιώτης υπέδειξε πως δεν είναι δυνατόν να προηγήθηκε μόνο μια συνάντηση του γιου του με τον μητροπολίτη Λεμεσού και να επείσθη να προσχωρήσει στον μοναχισμό.

Ο κ. Νεάρχου παρατήρησε πως ο μητροπολίτης Λεμεσού δεν είναι ένας απλός ανθρωπος αλλά ένας μητροπολίτης με ισχυρή πνευματική σχέση με τον γέροντα Εφραίμ. Υπήρχε, είπε, και ο Παπαδημήτρης, ο οποίος ήταν ιερέας στη Λεμεσό και τον οποίον επέβαλαν στον γιο του ως συγκάτοικο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Χαρτσιώτης επανέλαβε τη θέση του περί μυθευμάτων.

«Δε θα σου ξαναμιλήσω», του είπε ο γιος του

Ο κ. Νεάρχου ανάμεσα στα άλλα ανέφερε επίσης ότι δέχτηκε τρομερή πίεση από τον γιο του, ο οποίος του είπε: Αν δεν αποσυρθεί η υπόθεση από το Δικαστήριο δεν θα σου ξαναμιλήσω».

Ξέρουμε πώς λειτουργούν, είπε για να προσθέσει πως δέχτηκε πολλαπλό εκβιασμό από τον γέροντα Εφραίμ, μέσω του γιου του.

Έκανε επίσης αναφορά σε κρυφή προσχώρηση μοναχών σε μοναστήρια μέχρι και σε νεαρό, ο οποίος κατέφυγε σε μοναστήρι την προηγούμενη του αρραβώνα του. PHILENEWS 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ