RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΦΕΣΤΙΒΑΛ AGLAN JAZZ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Το μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ, το AglanJazz, παρουσιάζεται για 12η  χρονιά από το Δήμο Αγλαντζιάς στις 26 και 27 Ιουνίου.
 
Το φετινό line-up είναι πιο δυνατό και πλούσιο από κάθε άλλη χρονιά.  Θα συμμετέχουν μπάντες και μουσικοί από Κύπρο, Αμερική, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Σλοβακία, με πολλά ακούσματα από Ethnic Jazz και μοντέρνους ήχους.
Η παλιά Αγλαντζιά θα γίνει Jazz για δυο μέρες!

Το φεστιβάλ θα ανοίξει την Τρίτη 26 Ιουνίου το G
l
afkos Kontemeniotis Quartet.  Το Κουαρτέτο συνδυάζει τζαζ, παραδοσιακή και κλασική μουσική.  Ο Γλαύκος Κοντεμενιώτης (στο πιάνο) που ζει στη Νέα Υόρκη τα τελευταία τριάντα χρόνια, έχει παρουσιάσει τη μουσική
του σε ποικίλους χώρους σε Αμερική, Ελλάδα και Κύπρο.
CYPRUS - AGLANTZIA - JAZZ 2017
 
Στη συνέχεια το ΑγλανJazz παρουσιάζει το Daniel Zimmermann Quartet, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου.  Ο Daniel Zimmermann είναι ένας  αυθεντικός σολίστας, το στυλ του οποίου χαρακτηρίζεται από έναν πολύ καθαρό ήχο,  με επιρροές από τη funk, pop και τη Νέα Ορλεάνη.

Η Βαρκελώνη, μεταφέρεται, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, στο Aglanjazz, για να κλείσει το πρόγραμμα της πρώτης μέρας, με το βιρτουόζο κιθαρίστα «Chicuelo» Juan Gómez και το ξακουστό πιανίστα Marco Mezquido.    Η μουσική των Chicuelo – Mezquido χαρακτηρίζεται από έντονες επιρροές από τη φλαμένκο.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου το T
akoushis
-
Karapatakis P
roject
,
f
e
aturing Udo D
e
mandt θα ανοίξει το πρόγραμμα.  Η πρωτότυπη και ανεπιτήδευτη, μουσική διάθεση των δύο μουσικών αποπνέει ένα μοντέρνο ήχο.  Στη Σκηνή του Agalnjazz θα συνοδεύονται από τον Ολλανδό βιρτουόζο των κρουστών Udo Demandt.


Την Ελληνική συμμετοχή εκπροσωπούν οι Noir Sessions
, ένα νεοσύστατο σχήμα που επιδιώκει να ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις και ελάχιστες διασκευές.

Το Φεστιβάλ θα κλείσουν οι G
rooveHub από τη Σλοβακία, η μουσική των οποίων χαρακτηρίζεται από δυναμικές μελωδίες και ρυθμούς γεμάτους με τον ενθουσιασμό και το πάθος της ροκ. Τη μπάντα στηρίζουν οι CPM και Cyprus – Slovakia Business Association.

Η jazz στην Κύπρο, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που συνεχώς αυξάνονται καθώς αγαπιέται όλο και από περισσότερους κύπριους και ξένους που ζουν στο νησί.
Οι οπαδοί της jazz θα σπεύσουν και θα γεμίσουν την πλατεία.  Οι υπόλοιποι αν δεν είχατε μέχρι στιγμή τέτοια ακούσματα, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε να έρθετε στην πλατεία της jazz!..REPORTER CY 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ



ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ