RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

WOW ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ BBC - Η ΚΥΠΡΟΣ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ ΣΤΗ EUROVISION - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Δ. ΡΙΚ


"Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε"! Αυτό το τραγούδι μάλλον σιγοψιθυρίζει
αυτές τις μέρες η Ελένη Φουρέιρα! Και ναι, όπως δείχνουν οι προβλέψεις και τα στατιστικά, πάμε για τη νίκη!!!

Ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε την ενδεχόμενη νίκη της Κύπρου στη Eurovision όταν ολόκληρο BBC δημοσιεύει σήμερα σχετικό αφιέρωμα αναγνωρίζοντας τις μεγάλες πιθανότητες!

 
Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό στο να είναι σέξι, λέει η εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision Ελένη Φουρέιρα!
 
Ο ρεπόρτερ κάνει αναφορά στην τρίλεπτη παρουσίαση του Fuego με τις υψηλής έντασης χορογραφίες, αλλά και το χαρακτηριστικό "τίναγμα" των μαλλιών, κίνηση που χαρακτηρίζει την Ελένη Φουρέιρα, αλλά και την Beyoncé, που ακόμα κι αυτή θα ένιωθε περήφανη, όπως λέει... κάνοντας σύγκριση προφανώς μεταξύ των δύο.  
 
Η ερμηνεύτρια, όπως αναφέρει το άρθρο του BBC, είναι η αγαπημένη των "στοιχηματάδων" για να κερδίσει το διαγωνισμό.
 
Σε αυτό το σημείο η Ελένη Φουρέιρα εξηγεί ότι το τραγούδι αναφέρεται στη γυναικεία δύναμη και πως η ίδια θέλει να δείξει τη φλόγα που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες.

 
Η Κύπρος δεν έχει κερδίσει ποτέ το διαγωνισμό, όμως κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση με το φετινό τραγούδι, το "Fuego", που στα ισπανικά σημαίνει φωτιά.
 
Γι' αυτό το σκοπό επιστρατεύτηκε η Ελένη Φουρέιρα, μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ της Ελλάδας. Αν και γεννημένη στην Αλβανία, μετά τον εμφύλιο ζει με την οικογένεια της στην Ελλάδα, ξεκινώντας μια νέα ζωή από το μηδέν.

 
Η Κύπρος είναι τώρα πια για την Ελένη Φουρέιρα η τρίτη της χώρα, μετά την πρόκληση που δέχτηκε από το ΡΙΚ να την εκπροσωπήσει.
 
Όσο για το "Fuego", γράφει ο συντάκτης του BBC πως έχει κάτι που "τσιμπάς" αμέσως, στίχο που τον θυμάσαι και χορευτικό ρυθμό γεμάτο ενέργεια που σου μένει. Όλα τα συστατικά που απαιτεί μία συμμετοχή που καταλήγει να γνωρίζει επιτυχία στη Eurovision.
 
Εδώ η Ελένη προσθέτει πως "ο κόσμος ίσως πιστεύει πως η παράσταση μου βγαίνει αβίαστα και εύκολα, όμως η αλήθεια είναι ότι πεθαίνω στη σκηνή. Είναι τόσο δύσκολο να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα, να τραγουδάς και να χορεύεις".  


 
Η Loreen που εκπροσώπησε την Σουηδία το 2012 είναι η συμμετοχή που ξεχωρίζει η Ελένη Φουρέιρα.
 
Συνεχίζοντας τις... εμμονικές αναφορές στην Beyoncé ο συντάκτης παίρνει κατά κει τη συζήτηση με την Ελένη να λέει ότι είναι η καλύτερη, η καλύτερη, η καλύτερη!
 
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη χαρακτηριστική κίνηση που ταυτίσαμε με την Ελένη Φουρέιρα, να κορυφώνει τις αισθησιακές της κινήσεις με κούνημα του κεφαλιού και τίναγμα των μαλλιών προς τα πίσω. Η ίδια χαριτολογώντας το ονομάζει "hairography", εξηγώντας ότι αποτελούσε πάντα κομμάτι της καριέρας της, καθώς της βγήκε φυσικά!

 
Το άρθρο καταλήγει με τον προβληματισμό, αν η Κύπρος τα καταφέρει και κερδίσει φέτος, τίθεται το ερώτημα πώς μία χώρα τόσο μικρή, να επωμιστεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Εδώ ζητήθηκε η τοποθέτηση του Προέδρου του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ κ. Μιχάλη Μαραθεύτη, ο οποίος τόνισε πως θα είναι χαρά μας, το θέλουμε και μπορούμε να φιλοξενήσουμε τον διαγωνισμό αν κερδίσουμε!
 
Υπενθυμίζει εξάλλου ότι φιλοξενήσαμε ήδη τον junior διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και θα το επαναλάβουμε αν χρειαστεί και εφόσον η Ελένη Φουρέιρα δώσει τη νίκη στην Κύπρο το Σάββατο!
 
Κλείνοντας, για να μας... προσγειώσει, το άρθρο αναφέρει ότι η Κύπρος έχει μεγάλο ανταγωνισμό στον τελικό, με βασικούς "εχθρούς" το Ισραήλ που ήταν επί σειρά εβδομάδων στην πρώτη θέση και εκδιώχθηκε από τον τυφώνα Φουρέιρα, καθώς επίσης την Νορβηγία και την Γαλλία.

 
Απόδοση Showtime-Cy 


Απολαύστε για ακόμα μία φορά το Fuego!

 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ