RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές και καταιγίδες για Δευτέρα και Τρίτη 7-8 Μαίου-Σε
περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία-Η σκόνη παραμένει μέχρι και 
απόγευμα Δευτέρας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 
 
Καλημέρα φίλοι μου.
Αλλάζει το καιρικό σκηνικό στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
Ο λόγος είναι ότι θα επηρεαζόμαστε από δροσερές έως ψυχρές αέριες μάζες που εκτοπίζουν τις πολύ θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας.
Για τις αέριες μάζες μπορείτε να δείτε τις εικόνες 2-3 όπου φεύγουμε από το έντονο κόκκινο χρώμα των τελευταίων ημερών.

Μια αλλαγή που παρατηρήθηκε σήμερα είναι με το θέμα της σκόνης. Αν και τα ποσοστά της μειώθηκαν σε σχέση με Παρασκευή-Σάββατο που ήταν σε υψηλά(θα μειωθούν περαιτέρω και τις επόμενες ώρες)φαίνεται ότι κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας θα αυξηθούν και πάλι πιθανόν σε υψηλά ποσοστά αλλά το θετικό είναι ότι θα είναι σύντομο αφού από το απόγευμα προς βράδυ θα υποχωρούν τα ποσοστά της και θα μειωθούν σημαντικά.
Για Δευτέρα με ηλιοφάνεια και σκόνη στην ατμόσφαιρα ενώ από το μεσημέρι προς απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν θα δώσουν βροχές τοπικού χαρακτήρα από τα ορεινά προς εσωτερικό-επαρχία Λευκωσίας και προς βόρεια. Τοπικά θα έχουμε και εκδήλωση καταιγίδας με πιθανή χαλαζόπτωση.
Προς το απόγευμα με τα τελευταία δεδομένα μπορεί κάποιες βροχές να πέσουν προς επαρχία Λάρνακας. Σας παρουσιάζω και μια πρώτη εικόνα μέσα από την εικόνα 6 με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές. Σίγουρα θα σας ενημερώσω και αύριο το πρωί για τις περιοχές διότι αλλαγές δεν αποκλείονται όταν έχουμε να κάνουμε με καιρό αστάθειας.
Δεν σημαίνει ότι θα βρέξει σε όλες τις περιοχές στο μπλέ πλαίσιο αλλά τοπικά.

Μέγιστες θερμοκρασίες 26-28 βαθμούς στο εσωτερικό και έως 28 Λευκωσία, έως 24 βαθμούς σε Πάφο και Παραλίμνι και έως 26 βαθμούς σε Λεμεσό-Λάρνακα. Στα ορεινά 14-20 βαθμούς-εικόνα 4.
Άνεμοι 2 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημέρι προς απόγευμα από Λεμεσό έως Αμμόχωστο αλλά τοπικά και στο εσωτερικό θα φτάνουν και έως 4 μποφόρ. Στα πιο παραθαλάσσια τμήματα της Λεμεσού και Λάρνακας πιθανόν και έως 5 μποφόρ.

Την Τρίτη 8 Μαίου συνεχίζουμε με καιρό αστάθειας με τοπικές και καταιγίδες χωρίς να αποκλείεται και χαλαζόπτωση.
Θερμοκρασίες και ανέμοι στα επίπεδα της Δευτέρας.
Τετάρτη σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία και τοπικού χαρακτήρα βροχές.
Μπαίνουμε σε περιόδο ασταθών καιρικών συνθηκών κατά τόπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ