RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Δροσερές έως ψυχρές αέριες μάζες θα αρχίσουν να εκτοπίζουν τις πολύ θερμές αέριες μάζες από την
περιοχή μας. 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 
 
Σε αισθητή πτώση η θερμοκρασία με αστάθεια.
Καλησπέρα φίλοι μου
Μια ακόμα ημέρα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες πέρασε και όλο αυτό το αηδιαστικό καιρικό σκηνικό σταδιακά λαμβάνει τέλος.
Από 25 βαθμούς στο Τρόοδος έως 35 βαθμούς στη Λευκωσία-εικόνα 1.
Η ημέρα κύλησε με σκόνη που έφτανε σε υψηλά ποσοστά αλλά και με αυξημένες νεφώσεις. Το ραντάρ έδειχνε ότι έπεφταν και βροχές αλλά από δικές σας αναφορές δεν είδα να παρατηρήθηκε κάτι ιδιαίτερο εκτός από ψιχάλες και ελαφρές βροχές. Και από τους σταθμούς της υπηρεσίας δεν καταγράφηκε κάποια ποσότητα βροχής.
Αν δεν είχαμε σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες οι βροχές θα ήταν πιο αξιόλογες αλλά οι συνθήκες δεν ευννούσαν.

Όμως από σήμερα Σάββατο λόγω εκτοπισμού των πολύ θερμών αερίων μαζών από δροσερές έως ψυχρές αέριες μάζες(εικόνα 2-3-4) αρχίζει σταδιακή πτώση θερμοκρασίας που θα συνεχιστεί Κυριακή και Δευτέρα με αποτέλεσμα μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η διαφορά θα είναι αισθητή στην θερμοκρασία. Θα επηρεαζόμαστε από δροσερές έως ψυχρές αέριες μάζες που θα ευννοήσουν και σε αστάθεια με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως την επόμενη εβδομάδα.
Σκόνη στην ατμόσφαιρα υπάρχει και θα συνεχίσει να παρατηρείται και αύριο Σάββατο από μέτρια έως υψηλά ποσοστά. Εικόνα 5-6
Από σήμερα που το χαμηλό θα βρίσκεται δυτικά μας θα αλλάξει και την φορά του ανέμου σε δυτικό-νοτιοδυτικό που θα βοηθήσει να εκτοπίζει σιγά σιγά την σκόνη στα ανατολικά μας από από το απόγευμα και μετά με αποτέλεσμα την Κυριακή να είναι καλύτερη η κατάσταση και τα ποσσοτά της να είναι χαμηλά.Περιορίζεται σημαντικά. Μέχρι Δευτέρα πιο καθαρή η ατμόσφαιρα.
Θερμοκρασίες Σάββατο έως 32 βαθμούς στο εσωτερικό,έως 25 στα δυτικά-επαρχία Πάφου και 25-27 στις υπόλοιπες επαρχίες.
Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ και παροδικά έως και 4 μποφόρ σε παράλιες περιοχές.
Σε περαιτέρω πτώση την Κυριακή η θερμοκρασία.

Από θέμα βροχών μέχρι Κυριακή 6/5 λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως. Δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο να μας απασχολεί Σάββατο και Κυριακή.
Από εβδομάδας αναμένεται μια περαιτέρω εξάπλωση των βροχών-καταιγίδων και γενικά να μπαίνουμε σε ασταθές καιρικό σκηνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ