RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΚΑΙΡΟΣ - ΘΑ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ? ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Από τις καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες οδηγούμαστε σε άστατο καιρό με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως αστάθειας με πτώση θερμοκρασίας.

Όπως πολύ σωστά σας τα είχα προβλέψει εδώ και ημέρες η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες πάνω της κανονικής κάτι το οποίο παρατηρούμε. Αυτό το καιρικό σκηνικό θα συνεχίσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο με νέα άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη με θερμοκρασίες έως 28 και τοπικά έως 29 βαθμούς στο εσωτερικό και 23 έως 27 βαθμούς στις υπόλοιπες επαρχίες. Με τα στοιχεία που υπάρχουν η Σταύρωση του Κυρίου θα γίνει με καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες εκείνες τις ώρες στους 16-19 βαθμούς.


Για Μεγάλη Παρασκευή με κυρίως ηλιοφάνεια και μέγιστες θερμοκρασίες έως 30 βαθμούς στο εσωτερικό-επαρχία Λευκωσίας και 24-26 στις υπόλοιπες επαρχίες που τοπικά από επαρχία Λεμεσού μέχρι Αμμοχώστου στους 27-28 βαθμούς. Στα ορεινά 17-23 βαθμούς. Στην περιφορά του Επιταφίου δεν αλλάζει κάτι στις καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες στους 15-18 βαθμούς και στα ορεινά 10-13 βαθμούς. Άνεμοι κατά τι διάρκεια της ημέρας 1 έως 3 μποφόρ βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί εκτός από δυτικά και νότια που θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί.


Για Μεγάλο Σάββατο συνεχίζουμε στο ίδιο καιρικό μοτίβο με ηλιοφάνεια και με πιθανή πολύ μικρή πτώση θερμοκρασίας εκτός από το εσωτερικό που μάλλον παραμένει στους 30-31 βαθμούς. Κατά τι διάρκεια της Αναστάσιμης Ακολουθίας τις βραδυνές ώρες μέχρι στιγμής αυτό που φαίνεται είναι να μην φαίνεται κάτι από βροχές και θερμοκρασίες στους 14-17 βαθμούς και στα ορεινά 8-11 βαθμούς. Αν και κάποιο προγνωστικό μοντέλο δίνει λίγες ψιχάλες τοπικά στο ανατολικό κομμάτι του νησιού προς το παρόν είναι με πολύ μικρό το ρίσκο. Άνεμοι 1 έως 3 μποφόρ νότιοι-νοτιοδυτικοί.


Όμως ο καιρός θα αλλάξει με τοπικές βροχές-καταιγίδες Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα με κύρια ημέρα την Δευτέρα. Για Κυριακή ηλιοφάνεια με παροδικές τοπικές νεφώσεις με την πιθανότητα πολύ τοπικά σε ορεινά και εσωτερικό από νωρίς το μεσημέρι και μετά να παρατηρηθούν βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Την Δευτέρα φαίνεται να υπάρχουν πιο αυξημένες πιθανότητες για τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά την διάρκεια της ημέρας. 
Μέχρι στιγμής τα φαινόμενα σε εσωτερικό και ορεινά αλλά θα σας κρατάω ενήμερους όσο αφορά τις περιοχές. Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση και θα κυμαίνονται οι μέγιστες στους 20-23 βαθμούς.
 Με όλα αυτά φαίνεται ότι οι σούβλες και τα παιχνίδια των ημερών του Πάσχα θα γίνουν με ρίσκο για βροχές σε κάποιες περιοχές.
Η αιτία της καιρικής αλλαγής και από τον αίθριο καιρό σε άστατο θα οφείλεται σε αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα μας επηρεάζει και σας έχει γίνει αναφορά και ανάλυση και σε προηγούμενα μου δελτία. Από Τρίτη και μετά ο καιρός βελτιωμένος αφού υποχωρεί η ψυχρή λίμνη με άνοδο της θερμοκρασίας.




Η ενημέρωση θα είναι συνεχής μέσα από τη σελίδα μου για τις επόμενες ημέρες. Η καιρική ενημέρωση δεν σταματά. ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ