RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΓΟΝΙΟΥΣ

  «Δεν υποτιμούμε κανένα παιδάκι και κανένα γονιό» τόνισε σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος
Χρυσόστομος ΙΙ, αναφορικά με χθεσινή ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών, που σχολιάζει αναχρονιστικούς κανονισμούς νηπιαγωγείου που προβλέπουν σε ειδικό τρόπο χειρισμού παιδιών διαζευγμένων οικογενειών.  Στο νηπιαγωγείο, το οποίο ανατέθηκε για λειτουργία στην Αρχιεπισκοπή, υπάρχει εσωτερικός κανονισμός σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, που σε περιπτώσεις διαζευγμένων οικογενειών, πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη προσοχή της Διεύθυνσης, ως προς το ποιος πιάνει το παιδάκι από το σχολείο.  Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως εκείνος που δήλωσε το παιδάκι, εκείνος θα το φέρνει και εκείνος θα το παίρνει από το νηπιαγωγείο. 
Ο λόγος, όπως είπε είναι για να μηδενιστεί ο κίνδυνος να απαγάγει το παιδί, ο άλλος γονιός.  Τόνισε συνάμα πως αυτό δεν γίνεται επειδή πρόκειται, όπως λέχθηκε, για προβληματικές οικογένειες, αλλά για προστασία του παιδιού και για να μην «έχουμε παρατράγουδο». Αυτή είναι η σημασία του κανονισμού. Δεν υποτιμούμε κανένα παιδάκι και κανένα γονιό».  
Εξήγησε ακόμη πως η Εκκλησία δεν θεωρεί, ούτε προβληματικό το παιδί, ούτε την οικογένεια που είναι μονογονεϊκή. «Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε αυτές τις καταστάσεις».  Σχετικά με αναφορές για κατήχηση στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, είπε πως «δεν κάνουμε κατήχηση. Αν θέλουν ας πάνε στις ενορίες τους για κατηχητικό».  Επιπρόσθετα, είπε πως «θα δώσουμε τον καλό εαυτό μας και όλο το είναι μας ούτως ώστε να μορφώσουμε αυτά τα παιδάκια πάσης απόψεως.  Πηγή: philenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ