RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ - "ΝΤΟΥ" ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Υποχώρησε αρκετή ποσότητα σκόνης από την περιοχή μας με
αποτέλεσμα τα ποσοστά της να είναι χαμηλά έως μέτρια επίπεδα την τελευταία ώρα κάτι που πιστεύω θα παραμείνουν έτσι μέχρι και το απόγευμα περίπου. 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ - BREAKERCYPRUS 
Υπάρχει σκόνη αλλά είμαστε σε πολύ καλύτερη φάση σε σχέση με τις 2 τελευταίες ημέρες. Στο χάρτη βλέπουμε με κίτρινο χρώμα που συμβολίζει τα μέτρια ποσοστά.


Ναι έχει υποχωρήση αλλά ακόμα δεν τελίωσε το θέμα της σκόνης αφού προς βραδυνές ώρες αναμένεται νέο κύμα σκόνης από Αφρική και το παρατηρούμε δυτικά-νοτιοδυτικά μας ότι υπάρχει ακόμα σκόνη στην ατμόσφαιρα. Το ρεύμα αέρα είναι δυτικό-νοτιοδυτικό για αυτό και αναμένεται η σκόνη να έρθει και πάλι με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ποσοστά της. Αυτό το φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι και αργά το μεσημέρι προς απόγευμα της Πέμπτης και μετά αρχίζει η υποχώρηση της λόγω ισχυρού βορειοδυτικού ρεύματος αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα.



Οι θερμοκρασίες για αύριο Πέμπτη 8 Μαρτίου παραμένουν υψηλές λόγω θερμών αερίων μαζών και σκόνης. Ελάχιστες στους 12-14 βαθμούς στο εσωτερικό και 13-15 στα παράλια αλλά στα δυτικά παράλια-επαρχία Πάφου στους 16-18 βαθμούς. Στα ορεινά στους 8-12 βαθμούς αλλά τοπικά δεν αποκλείεται και λίγο πιο πάνω. Μέγιστες στους 24-26 βαθμούς στο εσωτερικό και 22-24 στα παράλια. Στα ορεινά 16-22 βαθμούς. Θερμός καιρός για τις επόμενες 24 ώρες.

Άνεμοι προς ξημερώματα Πέμπτης αλλά και μέχρι το μεσημέρι βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί στα 1-3 μποφόρ αλλά σε επαρχία Πάφου και ορεινά στα 3-4 μποφόρ. Από το μεσημέρι περίπου από τις 14:00 και μετά γυρίζουν σε βορειοδυτικούς-νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ από αργά το βράδυ προς ξημερώματα Παρασκευής μπαίνει ενισχυμένος βορειοδυτικός άνεμος στα 3-5 μποφόρ με την πιθανότητα στα ψηλά ορεινά να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Παρασκευής η ένταση των ανέμων θα αρχίσει να πέφτει. Θα αρχίσει η περιοχή μας να επηρεάζεται από το βράδυ της Πέμπτης από ισχυρό βορειοδυτικό ρεύμα αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα εκτοπίσει και θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την σκόνη αλλά ρίχνει αισθητά και την θερμοκρασία.

Από Παρασκευή αναμένεται και πτώση θερμοκρασίας περίπου 3-4 βαθμούς κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού-δυτικά και ορεινά και λίγο πιο μικρή στις υπόλοιπες περιοχές ενώ το Σάββατο πέφτει περαιτέρω με αποτέλεσμα να είναι αισθητή για να κυμαίνεται στους 18-20 βαθμούς άρα φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή. Την Κυριακή θα έχουμε μικρή άνοδο περίπου 1 βαθμό. Δευτέρα και Τρίτη 12-13/3 στα ίδια επίπεδα περίπου με Κυριακή ενώ από Τετάρτη 14/3 με τα τελευταία στοιχεία θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας με βροχές. Είναι ένα διάστημα από 13-16/3 που λόγω ψυχρών αερίων μαζών φαίνεται να παρατηρείται ασταθής καιρικό σκηνικό.
Για Σάββατο και Κυριακή 10-11/3 λόγω αστάθειας υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για τοπικές βροχές κυρίως προς ορεινά και εσωτερικό αλλά επειδή υπάρχουν κάποιες διχογνωμίες μεταξύ των μοντέλων για περιοχές αλλά και για ένταση των φαινομένων θα περιμένω μέχρι αύριο. Δεν φαίνεται οτι θα επηρεαστούμε από οργανωμένο σύστημα βροχών ώστε να περιμένουμε παγκύπριες και αξιόλογες βροχές.

Θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την ώρα 12:30 στην Κύπρο. Θα ανέβει ακόμα λίγο την επόμενη ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ