RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ" ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ευνοική κυκλοφορία για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης-Αηδιαστική όμως για την Κύπρο.



Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στην Κύπρο μέχρι και την Τρίτη 20 Μαρτίου αλλά έρχονται θερμές αέριες μάζες και σκόνη που θα ανεβάσουν την θερμοκρασία.

Όπως αναφέρει ο ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ - ΠΥΚΝΗ ΣΚΟΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ 28c θα αγγίξει την ΚΥΠΡΟ. Και μετά.... ΠΤΩΣΗ της ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.

Αυτό θα οφείλεται στην κυκλοφορία που επικρατεί και θα επικρατεί και τις επόμενες ημέρες.
Αντικυκλώνας στις Σκανδιναβικές χώρες με μια πορεία προς την Αγγλία θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών νότια-νοτιοδυτικά σε αρκετές Ευρωπαικές χώρες και σε συνδυασμό με κυκλογεννέσεις δηλαδή δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών θα δώσουν χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό με χαμηλές θερμοκρασίες,βροχές και χιόνια πιθανόν και σε πεδινές περιοχές. Μια κυκλοφορία που κρατάει 4-6 ημέρες.
Δυστυχώς η δική μας περιοχή θα ζει ένα εντελώς διαφορετικό καιρικό σκηνικό με θερμές αέριες μάζες και υψηλές θερμοκρασίες αλλά και μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα από Αλγερία-Λιβύη. Αυτό οφείλεται στο ψυχρό ρεύμα αέρα που φτάνει μέχρι και Ισπανία που σε συνδυασμό με χαμηλά βαρομετρικά θα δώσουν μια πίεση στην Αφρική να μας στείλει θερμές αέριες μάζες και σκόνη.
Από αύριο Παρασκευή φαίνεται να επηρεάζεται η Ελλάδα με αρκετή και πυκνή σκόνη στην ατμόσφαιρα και μετά να απλώνεται προς την Κύπρο Σάββατο-Κυριακή αλλά για ποσότητες θα το μιλήσουμε αύριο.
Σε Ελλάδα μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη ακολουθούν βροχές και πτωση θεμροκρασίας.
Για Κύπρο μέχρι και Τρίτη 20/3 δεν φαίνεται κάτι από θέμα βροχών αλλά θα είμαστε με υψηλές θερμοκρασίες. Για μετά ακόμα είναι όλα ρευστά και δεν μπορώ να δώσω μια καλή καιρική εικόνα. Μένω μέχρι Τρίτη και για το μετά θα σας μιλήσω σε επόμενα δελτία μου διότι κάτι δεν μου κολλά κατά την δική μου γνώμη σε αυτά που δείχνουν τα μοντέλα καιρού. Θέλω να το παρακολουθήσω πιο καλά πριν σας πω οτιδήποτε.
Αύριο Παρασκευή ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και τις μέγιστες θερμοκρασίες έως 22-23 βαθμούς στο εσωτερικό,έως 20-21 στα δυτικά-επαρχία Πάφου και 22-24 σε επαρχία Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου. Στα ορεινά 10-15 βαθμοί.
Άνεμοι βορειοδυτικοί κυρίως στα 3-4 μποφόρ ενώ στα βόρεια παράλια και νότια έως και 5 μποφόρ. Όσο αφορά την κατεύνθυνση των ανέμων στα πολύ παραθαλάσσια τμήματα από Λεμεσό προς Αμμόχωστο θα γυρίζουν και σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς.
Για Σάββατο η θερμοκρασία στους 20-22 βαθμούς στα παράλια και έως 24 στο εσωτερικό. Στα ορεινά 12-16 βαθμοί. Άνεμοι νοτιοδυτικοί-νοτιοανατολικοί και στα βόρεια δυτικοί-βορειοδυτικοί εντάσεως 2-3 μποφόρ αλλά στα βορειοδυτικά και νότια παράλια έως 4 μποφόρ.
Με σκόνη στην ατμόσφαιρα.
Για Κυριακή δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε σχέση με το Σάββατο. Με αυξημένες νεφώσεις και σκόνη.
Τώρα για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας-Δευτέρα αν παραμείνουν ώς έχουν τα δεδομένα η θερμοκρασία πιθανόν να ανέβει περαιτέρω και να μην αποκλείεται τοπικά στο εσωτερικό και έως 27-28 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ