RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΧΑΛΑΕΙ - ΠΟΤΕ - ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΣΟΥ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Αυξημένες νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα μέχρι Κυριακή.

Υψηλές θερμοκρασίες.
Αλλαγή με πτώση θερμοκρασίας από Δευτέρα.
Πιθανότητες για βροχές και χιόνια την επόμενη εβδομάδα.

Καλησπέρα σας.
Αυξημένες νεφώσεις επηρεάζουν την Κύπρο που εκτείνονται από Αφρική όπως βλέπετε και από την δορυφορική εικόνα 1 και όχι από τον καπνό του παστουρμα και λουκάνικου
Όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι και Κυριακή η Κύπρος θα επηρεάζεται με αυξημένες νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα που ίσως με μικρή πιθανότητα δώσουν λίγες λασποψιχάλες αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο.
Επίσης αναμένονται και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στους 20-23 βαθμούς.

Ρόλο θα παίξουν οι νεφώσεις όμως πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία.
Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται και σκόνη σε μέτρια ποσοστά με περιόδους έως και υψηλά.

Ο λόγος που συνεχίζει αυτή η καιρική αηδία είναι σε αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών που παραμένει πιο δυτικά της Κύπρου σε Ιβηρική χερσόνησο αλλά θα απλώνεται σιγά σιγά τις επόμενες ημέρες πιο ανατολικά σε Ελλάδα και σε συνδυασμό με βαθύ χαμηλό βαρομετρικό κρατάνε την Κύπρο σε καθεστώς θερμών αερίων μαζών αλλά και σκόνης.
Το θετικό είναι φαίνεται αλλαγή στο καιρικό σκηνικό της Κύπρου από Κυριακή απόγευμα προς Δευτέρα 12/2 όπου δροσερό έως ψυχρό αέριο ρεύμα θα εκτοπίσουν τις θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας με πτώση θερμοκρασίας.
Ζεστό αναμένεται το διάστημα απόγευμα Σαββάτου μέχρι και νωρίς το μεσημέρι Κυριακής αφού οι θερμές αέριες μάζες φτάνουν στο αποκορύφωμα τους ενώ μετά θα αρχίσει να δροσίζει ο καιρός μας.

Άνεμοι μέχρι Κυριακή στα 2-3 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια έως και 4 μποφόρ.
Επίσης χωρίς να το αναλύσω περαιτέρω ακόμα την επόμενη εβδομάδα πέραν της αλλαγής που θα έχουμε με την πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται να υπάρχουν πιθανότητες για βροχές αλλα και χιόνια στο Τρόοδος.
Υπάρχει το σενάριο το διάστημα από Πέμπτη 15/2 και μετά μέχρι 22/2 να έχουμε κάποιες ημέρες με άστατο καιρικό σκηνικό δηλαδή με βροχές και χιόνια αλλά προτιμώ να μείνω μέχρι εδώ μέχρι στιγμής για περαιτέρω παρακολούθηση και μέχρι το Σάββατο-Κυριακή να ξεδιπλώνω το κουβάρι για το τι ακριβώς να περιμένουμε.
Φαίνεται μια διαφορετική εβδομάδα σε σχέση με αυτή που διανύουμε.

Η Ελλάδα το Σάββατο και Κυριακή θα επηρεάζεται από βαθύ χαμηλό βαρομετρικό με βροχές-καταιγίδες και χιόνια αλλά και πτώση θερμοκρασίας.
Το χαμηλό θα ακολουθήσει βορειοανατολική πορεία χωρίς να κινείται προς την περιοχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ