RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ - ΠΟΤΕ "ΑΓΡΙΕΥΕΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

Με βροχές αναμένεται η νέα εβδομάδα που ξεκίνησε αλλά στην αρχή θα παρατηρούνται κυρίως
τοπικά ενώ το Σάββατο αναμένεται πιο άστατος καιρός με βροχές και χιόνια που τα φαινόμενα θα είναι σε παγκύπρια βάση. Τα χιόνια κυρίως πάνω στο Τρόοδος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 
 
Ας τα πάρουμε ένα ένα αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη που η ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια αλλά και παροδικές νεφώσεις με το ενδεχόμενο προς ξημερώματα αλλά και κατά τις πρωινές ώρες να παρατηρηθούν τοπικές βροχές ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα είναι πιο βελτιωμένος απο θέμα βροχών. Σας παρουσιάζω και μέσα από το χάρτη τις περιοχές που έχουν κάπως πιο αυξημένες πιθανότητες να δεχθούν βροχές χωρίς να αποκλείεται πολύ πιο τοπικά και σε άλλες περιοχές. Βροχές ελαφράς έως μέτριας έντασης με μια μικρή πιθανότητα για κάτι πολύ τοπικό σε έντονη ένταση. Πιθανές ποσότητες βροχής 0-15μιλίμετρα.

Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 8-10 βαθμούς στο εσωτερικό και 10-12 στα παράλια. Στα ορεινά στους 0-3 βαθμούς και στους 5-7 σε ημιορεινές περιοχές. Οι μέγιστες θα κυμανθούν στους 17 βαθμούς στα δυτικά,στους 19 βαθμούς στα νότια,νοτιοανατολικά και ανατολικά και στους 18-19 βαθμούς στο εσωτερικό που πολύ τοπικά και έως 20 βαθμούς. Στα ορεινά στους 7-13 βαθμούς.

Άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί που στα παραθαλάσσια τμήματα από επαρχία Λεμεσού έως επαρχία Αμμοχώστου θα γυρίσουν και σε νοτιοδυτικούς. Ένταση των ανέμων από 2 έως 5 μποφόρ. Τα 5 μποφόρ στα δυτικά-νότια και βόρεια παράλια.


Τετάρτη 14/2 πιθανότητα για πολύ τοπικού χαρακτήρα βροχές απογευματινές ώρες. Πέμπτη 15/2 πολύ τοπικές-διάσπαρτες βροχές. Θερμοκρασίες πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με την Τρίτη. Ανεμοι στα 2-4 μποφόρ με την πιθανότητα και έως 5 μποφόρ παροδικά και τοπικά στα παραθαλάσσια τμήματα.
Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά την κατάσταση όχι μόνο για Κύπρο αλλά και Ευρώπη. Αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών κατηφορίζει νοτιότερα προς κεντρική Μεσόγειο περιοχή Ιταλίας και σε συνδυασμό με κυκλογεννέσης  δηλαδή δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών θα έχει ως αποτέλεσμα στις εκεί περιοχές σε Ιταλία-Ελλάδα να παρατηρείται άστατο καιρικό σκηνικό με βροχές,καταιγίδες και χιόνια. Λόγω αυτής της κατάστασης η Κύπρος θα δέχεται ένα δροσερό έως λίγο ψυχρό ρεύμα αέρα(δεν πέφτει αρκετά η θερμοκρασία) αλλά θα ευννοείται μέχρι την Πέμπτη με τοπικού χαρακτήρα βροχές.
Το χαμηλό βαρομετρικό που παρατηρείται στην εικόνα που είναι για Πέμπτη θα κινηθεί νότια προς Αφρική και μετά θα ακολουθήσει ανατολική πορεία νότια της Κύπρου. Υπάρχει όμως μια ασάφεια ακόμα αν θα είναι αυτό το χαμηλό βαρομετρικό που θα φέρει πιο άστατο καιρικό σκηνικό στην Κύπρο το Σάββατο ή αν θα έχουμε νέα κυκλογέννεση πιο κοντά μας. Είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει σε 1-2 ημέρες.



Μένω μέχρι την Πέμπτη και απλά να πω ότι με τα τελευταία στοιχεία που έχω είναι  Σάββατο 17/2 μέχρι και πρωινές ώρες Κυριακής 18/2 θα έχουμε βροχές στο νησί ενώ από το μεσημέρι και μετά να είναι πιο βελτιωμένος από θέμα βροχών και επίσης η Καθαρή Δευτέρα να μην έχει κάτι ιδιαίτερο. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για αυτές τις ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ