RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΧΟΥΡΙΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΝΙ

Σχεδιασμένη προβοκάτσια ήταν το περιστατικό παρεμπόδισης
του γεωτρύπανου της ΕΝΙ . Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει τουρκική εφημερίδα η είδηση ότι τουρκικά πολεμικά πλοία εμπόδισαν το πλοίο - γεωτρύπανο της ΕΝΙ, Saipem 1200, ήταν μια καλά στημένη προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων.  

Σχεδιασμένη προβοκάτσια από την ελληνοκυπριακή πλευρά στην περιοχή «ανοιχτά της Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρει δημοσίευμα της "Hurriyet", σχετικά με την προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής, όπου είναι σχεδιασμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3 από το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, SΑIPEM 12000. 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «πρόκειται για προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».  Επιπλέον, η Hurriyet επικαλείται δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου” σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στον Ιταλό καπετάνιο, Μαρτσέλο Ζίνια, που έβαλε ρότα προς τα τουρκικά πολεμικά πλοία. 
“Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε και ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτιρής, ενώ ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης αξιοποίησε το περιστατικό στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες”, αναφέρει το δημοσίευμα.  Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα , ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια των πολιτικών αρχηγών την ημέρα πριν από την ένταση.  
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan το γεωτρύπανο μαζί με το τουρκικό πολεμικό παρολίγο να συγκρουστούν, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διάλογος μεταξύ των δύο καπετάνιων που είδε το φως της δημοσιότητας στις 23 Φεβρουαρίου 2018.  Υπογραμμίζεται ότι,  το διάλογο μέσω ασυρμάτου μεταξύ του καπετάνιου του γεωτρύπανου SAIPEM 12000 και του καπετάνιου του τουρκικού πολεμικού πλοίου που το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου το παρεμπόδισε να πάει στο οικόπεδο 3 αποκάλυψε το πρακτορείο Dogan,  επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές οι οποίες ανέφεραν ότι η Άγκυρα ¨”οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει έρευνες φυσικού αερίου από τους Ε/Κ στην περιοχή”. 
.  Σε κάθε περίπτωση, το γεωτρύπανο της ΕΝΙ Saipem 12000, έχει αγκυροβολήσει  σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων ανοικτά της Λεμεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το σκάφος δεν θα προσεγγίσει το αγκυροβόλιο Λεμεσού και θα παραμείνει σε διεθνή χωρικά ύδατα μέχρι την αναχώρηση του για το Μαρόκο.  Με πληροφορίες από το  http://www.hurriyet.com.tr - onalert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ