RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ: ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ - ΒΡΟΧΕΣ & ΧΙΟΝΙΑ

Μέχρι και Κυριακή μεσημέρι παραμένουμε σε μια καιρική αηδία αλλά επιτέλους τελιώνει. Μετά χαλάει επιτέλους ο καιρός..

Πτώση θερμοκρασίας και στο βάθος πιθανότητα για βροχές και χιόνια.


Αυξημένες νεφώσεις παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και σκόνη σε μέτρια έως υψηλά ποσοστά.Σε υψηλά ποσοστά σε Πάφο-Λεμεσό και Λευκωσία ενώ στις υπόλοιπες περιοχές σε μέτρια επίπεδα αλλά κοντά στα υψηλά.
Βραδυνές ώρες σήμερα και προς ξημερώματα Σαββάτου μικρή πιθανότητα ελαφρών τοπικών βροχών ή ψιχάλων λάσπης σε ορεινές-ημιορεινές και εσωτερικού περιοχές αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Οι νεφώσεις θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν τις επόμενες ώρες αλλά και Σάββατο και θα είναι αυξημένες.Κυριακή θα παρατηρούνται και ανοίγματα με το καιρικό σκηνικό να είναι με ηλιοφάνεια αλλά και παροδικές αυξημένες νεφώσεις.
Θερμοκρασίες για Σάββατο 10/2 στους 20-22 βαθμούς και αυτό θα οφείλεται στις νεφώσεις που λογικά θα κρατήσουν τη θερμοκρασία στα επίπεδα που σας ανάφερα.
Άνεμοι βορειοανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα 2-3 και παροδικά και έως 4 μποφόρ.
Ζεστό σχετικά αναμένεται το διάστημα από Σάββατο απόγευμα μέχρι και πρωινές ώρες Κυριακής λόγω της αποκορύφωσης των θερμών αερίων μαζών.
Όσο αφορά τις θερμοκρασίες για Κυριακή 11/2 γύρω στους 19-20 βαθμούς στα δυτικά-επαρχία Πάφου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές στους 21-23 βαθμούς χωρίς να αποκλείεται τοπικά σε περιοχές επαρχίας Λευκωσίας-Λάρνακας-Αμμοχώστους έως 24-25 βαθμούς.
Άνεμοι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί στα 2-4 μποφόρ.

Από Κυριακή μεσημέρι και μετά δροσερό έως ψυχρό ρεύμα αέρα εκτοπίζουν τις θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας ευννοώντας σε μικρή πτώση από τα δυτικά πρώτα ενώ μέχρι Δευτέρα θα είναι παντού η πτώση.
Από βροχές ίσως τοπικού χαρακτήρα την Τρίτη 13/2 ενώ χαμηλό βαρομετρικό φαίνεται να μας απασχολεί από τις 15/2 κυρίως όμως 16/2 με βροχές και χιόνια στο Τρόοδος.Χαμηλό που κατεβαίνει από τα βορειοδυτικά μας με αποκοπή ψυχρής λίμνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα..
Θα τα πούμε πιο αναλυτικά σε επόμενα δελτία μέχρι να ξεκαθαρίσει διότι ακόμα τίποτα δεν κλείδωσε.
Φαίνεται ένα διάστημα από 15 έως 22 Φεβρουαρίου που κάποιες ημέρες- όχι όλες - θα παρατηρείται άστατο καιρικό σκηνικό.

Η αιτία που συνεχίζει η Κύπρος σε αυτή την καιρική αηδία είναι πρώτο ο αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών που φτάνει μέχρι Ιβηρική χερσόνησο αλλά και σε Μαρόκο-Αλγερία που γενικά επειμένει αρκετές ημέρες τώρα αλλά και για δεύτερο λόγο η δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού νότια της Ιταλίας σήμερα Παρασκευή ακολουθώντας βορειοανατολική πορεία που θα σαρώσει την Ελλάδα με βροχές-καταιγίδες αλλά και χιόνια.
Τοπικά θα παρατηρηθούν έντονα καιρικά φαινόμενα με αρκετές έως πάρα πολλές ποσότητες βροχής και ελπίζω να μην παρατηρηθούν προβλήματα.
Άρα για αυτούς τους 2 λόγους η Κύπρος συνεχίζει μέχρι και την Κυριακή να δέχεται θερμές αέριες μάζες με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και σκόνη σε μέτρια έως υψηλά ποσοστά.
Όμως τελιώνει και την επόμενη εβδομάδα μπαίνουμε σε διαφορετικό καιρικό σκηνικό με την σκόνη να υποχωρεί από Κυριακή απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ