RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΑΓΡΙΟΣ ΦΟΝΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ - ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ - ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ

Από τις εξετάσεις DNA ελπίζουν να βρουν την άκρη του
νήματος που θα τους βοηθήσει να φτάσουν στην εξιχνίαση του άγριου φονικού που διαπράχθηκε την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό, με θύμα τον 86χρονο Μιλτιάδη Κλεάνθους, οι αστυνομικοί ανακριτές.

Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει τόσο από κάποια στοιχεία που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν το τελευταίο εικοσιτετράωρο όσο και από τον εντοπισμό ενός 29χρονου γείτονα του θύματος, τον οποίο η Αστυνομία αναζητούσε από τις πρώτες ώρες μετά την ανεύρεση του ηλικιωμένου νεκρού σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι του.

Ο 86χρονος, ο οποίος ζούσε μόνος του, βρέθηκε γύρω στις 11:30 στο σπίτι του στην οδό Πίνδου στον προσφυγικό συνοικισμό Λινόπετρας, από τη θυγατέρα του. Ήταν πεσμένος ανάσκελα στο δάπεδο της κουζίνας μέσα σε λίμνη αίματος και με ένα κομμάτι ύφασμα στο στόμα του, ενώ ήταν εμφανώς κτυπημένος στο κεφάλι του και είχε τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια του.

Από την πρώτη στιγμή οι ανακριτές, πέρα από την αναζήτηση τεκμηρίων, στράφηκαν και στην αναζήτηση της ταυτότητας του δράστη.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εντοπίσθηκαν στο δάπεδο της κουζίνας αποτυπώματα παπουτσιών, κηλίδες αίματος στους τοίχους της κατοικίας καθώς επίσης και στο εξωτερικό πόμολο της κύριας εισόδου και στην εξωτερική αυλή του σπιτιού όπου διέμενε ο άτυχος ηλικιωμένος.

Δίπλα από το άψυχο σώμα του 86χρονου εντοπίσθηκε και ένα φωτιστικό-λαμπατέρ με αίματα με το οποίο, όπως εκτιμάται, ο δράστης πέτυχε τα θανατηφόρα κτυπήματα στο κεφάλι του θύματος. Όλα τα ευρήματα και κυρίως το φονικό προφανώς αντικείμενο παραδόθηκαν στους ειδικούς των Διωκτικών Αρχών για τις ενδεικνυόμενες επιστημονικές εξετάσεις, με πρώτιστο ζητούμενο την απομόνωση γενετικού υλικού του δολοφόνου.

Με βάση το σύνολο των δεδομένων που έχει στη διάθεσή της η ομάδα των ανακριτών του ΤΑΕ, που ανέλαβε την εξιχνίαση της υπόθεσης, προχώρησε στη σύλληψη του 29χρονου ο οποίος είναι γείτονας. Γνώριζε το θύμα και μάλιστα τύγχανε οικονομικής βοήθειας από τον άτυχο ηλικιωμένο.

Ο 29χρονος συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ στην κατοικία του που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την οικία του θύματος.

Όταν οι ανακριτές του ανέφεραν ότι είναι υπό σύλληψη, αυτός απάντησε «για όνομα του Θεού», στη συνέχεια οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ όπου ανακρινόμενος σε σχέση με τον φόνο του 86χρονου αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, ενώ πρόβαλε διάφορους ισχυρισμούς τόσο για τις σχέσεις του με το θύμα όσο και για τη δική του διακίνηση τόσο πριν όσο και μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος.

Παράλληλα κατόπιν δικής του συγκατάθεσης, ο ύποπτος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει εκδορές και ερεθίσματα σε διάφορα μέρη του σώματός του και συγκεκριμένα στα χέρια, την πλάτη και στο στήθος.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι αυτές προκλήθηκαν στην προσπάθειά του να μαγειρέψει μακαρόνια. Ισχυρισμός βέβαια που δεν πείθει τους ανακριτές της υπόθεσης.

Η Αστυνομία ωστόσο θεωρεί τον 29χρονο, όπως και ακόμη ένα άτομο που ακόμα δεν έχει εντοπισθεί, πρόσωπα τα οποία με τον έναν ή άλλον τρόπο δεν είναι άσχετα με το στυγερό έγκλημα κατά το οποίο οι δράστες κτύπησαν και λήστεψαν τον 86χρονο, ο θάνατος του οποίου επήλθε από πολλαπλά κτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι.

Τη Δευτέρα, ο 29χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο, με βάση τη μαρτυρία που κατατέθηκε εναντίον του υπόπτου, εξέδωσε διάταγμα κράτησής του για 6 μέρες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου, Χρίστος Χατζηλοΐζου, δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, αναφέροντας ότι είναι στη διάθεση των ανακριτών Αρχών, μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων για εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, βοηθός υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού υπαστυνόμος Μαρίνος Δημητρίου, θύμα και ύποπτος ήταν γνωστοί μεταξύ τους και μάλιστα ο ύποπτος είχε συχνές επαφές με το θύμα αφού η οικία του είναι πλησίον του θύματος.

Το θύμα δάνειζε συχνά τον ύποπτο

Ο ύποπτος επισκεπτόταν συχνά το θύμα όπου φορτικά του ζητούσε να του δώσει χρήματα. Συγκεκριμένα, πριν από δεκαπέντε μέρες ο 86χρονος όπως εκμυστηρεύτηκε σε συγγενικό του πρόσωπο είχε δανείσει 40 ευρώ στον 29χρονο. Ακολούθως το θύμα μετέβη στην οικία του 29χρονου όπου του έδωσε πίσω 20 ευρώ η συμβία του. Στη συνέχεια όταν το έμαθε ο ύποπτος μετέβη εκ νέου στην οικία του 86χρονου και προφασιζόμενος ότι είχε ανάγκη τα χρήματα αυτά του έδωσε άλλα 10 ευρώ.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ακόμη ότι από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε ο άτυχος ηλικιωμένος το Σάββατο έκανε ανάληψη χρηματικού ποσό €300 τα οποία είχε στο πορτοφόλι του. Τα χρήματα αυτά όπως και η χρυσή βέρα που έφερε το θύμα στο δάκτυλό του δεν έχουν εντοπιστεί.

Παράλληλα ο ανακριτής της υπόθεσης επικαλέστηκε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία το βράδυ του Σαββάτου είδε δυο πρόσωπα να πηδούν από το χαμηλό περιτοίχισμα της οικίας του θύματος και να εξαφανίζονται μέσα στο σκοτάδι, ενώ την ίδια ώρα ακούστηκαν βογγητά από την οικία του 86χρονου. Ανέφερε ακόμη ότι στην κατοικία του θύματος δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης, γεγονός το οποίο δείχνει ότι το θύμα γνώριζε τον δράστη και του άνοιξε την πόρτα.

Τόνισε ακόμη ότι στην οικία του υπόπτου όσο και στο πατρικό του σπίτι μετά από έρευνες δεν εντοπίσθηκε οτιδήποτε το ενοχοποιητικό, ενώ παραλήφθηκε τόσο το αυτοκίνητο του όσο και το αυτοκίνητο που ανήκει σε φίλο του το οποίο για κάποιο διάστημα χρησιμοποιούσε ο ύποπτος για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο θάνατος προήλθε από αιμορραγικό σοκ

Για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, όπως ανέφερε ο αστυνομικός ανακριτής, θα ληφθούν πέραν των 40 καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και του θύματος, θα διενεργηθούν έρευνες για εντοπισμό επιπρόσθετων τεκμηρίων και θα εξεταστούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τόσο του θύματος όσο και του υπόπτου.

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτέλεσμα σε όλα τα τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή, με τα οποία οι ανακριτές ευελπιστούν ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του 86χρονου, από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού ο θάνατός του προήλθε από αιμορραγικό σοκ που προκλήθηκε από τα πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι από κάποιο όργανο.PHILENEWS ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ