RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΒΡΟΧΕΣ & ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Αυξημένες νεφώσεις τις επόμενες ημέρες με ρισκό ρίσκο βροχής. Παραμένουν πάνω της κανονικής οι θερμοκρασίες.

Αλλάζει η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας μετά τις 20-21/12 και έρχεται αλλαγή στο καιρικό σκηνικό της Κύπρου.


ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Παραμένουμε στον τομέα που επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες με αποτέλεσμα να παρατηρούνται θερμοκρασίες πάνω της κανονικής για την εποχή.
Οι ψυχρές έως πολύ ψυχρές αέριες μάζες βρίσκονται πιο βόρεια-βορειοδυτικά της Κύπρου όπου και συνεχίζουν να επηρεάζουν περιοχές της Ευρώπης με βροχές-χιόνια και ισχυρούς ανέμους.
Άρα για τις επόμενες 5-6 ημέρες δεν αναμένεται να επηρεάστει η Κύπρος από ψυχρές αέριες μάζες που θα ρίξουν αρκετά τη θερμοκρασία αλλά και να ευννοήσουν σε δημιουργία χαμηλού ώστε να έχουμε και αξιόλογες βροχές.

ΣΤΙΣ 22 ΜΕ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ, ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ... ΚΡΥΟ

Όμως η κυκλοφορία θα αρχίζει να αλλάζει μετά από αυτό το διάστημα και τα στοιχεία να δείχνουν αλλαγή στο καιρικό σκηνικό της Κύπρου με κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών στην περιοχή μας(θα κατέβουν λίγο πιο νωρίς ψυχρές αέριες μάζες προς νότια δυτικά της Κύπρου και θα ακολουθούν ανατολική πορεία) μετά τις 20-21/12 και να μπαίνουμε σε περιόδο με βροχές-χιόνια αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες. Καιρός που αρμόζει για την εποχή που διανύουμε.
Με ενδιαφέρον φαίνεται το 3 δεκαήμερο του Δεκέμβρη.
Είναι μια τάση καιρού που αναφέρω από τις 6 Δεκεμβρίου.Λέτε να επαληθευτεί? Μπορείτε να πείτε την άποψη σας.

Ας πάμε να δούμε την αυριανή ημέρα Πέμπτη που αναμένεται από τις πρωινές ώρες να παρατηρείται ηλιοφάνεια αλλά στα δυτικά θα έχουμε και τοπικές νεφώσεις.
Από νωρίς το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν γενικά οι νεφώσεις και θα επηρεάζουν την περιοχή μας.
Κατά τις βραδυνές ώρες προς Παρασκευή πιθανόν για τοπικές ελαφρές βροχές.
Η θερμοκρασία μας παραμένει πάνω της κανονικής 3-4 βαθμούς και θα κυμαίνονται οι μέγιστες στους 21-23 βαθμούς σε εσωτερικό και επαρχία Λάρνακας,στους 18-20 σε επαρχία Πάφου,στους 19-21 σε επαρχία Λεμεσού και στους 21-22 σε επαρχία Αμμοχώστου.Στα ορεινά 10-14 βαθμούς.
Ελάχιστες στους 9-11 στο εσωτερικό και στους 11-13 στα παράλια.Στα ορεινά 3-5 και στους 6-9 στα ημιορεινά.

Άνεμοι βορειοδυτικοί και έως δυτικοί σε Λεμεσό και έως νοτιοδυτικοί στα παράλια της Λάρνακας και Αμμοχώστου.Ένταση των ανέμων στα 2-3 σε ορεινά-εσωτερικό και περιοχές Λάρνακας-Αμμοχώστου ενώ σε επαρχία Πάφου-Λεμεσού στα 3-4 μποφόρ.Ριπές ανέμων στα 4-5 με την πιθανότητα περιοχή Ακρωτηρίου και έως 6 μποφόρ.
Αυξάνονται τα ποσοστά υγρασίας και θα είναι από 50 έως 80% μεσημεριανές ώρες.
Ατμοσφαιρική πίεση 1016-1018hpa

Για τις επόμενες ημέρες με αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους με την πιθανότητα ελαφρών τοπικών βροχών Παρασκευή-Σάββατο ενώ μέχρι στιγμής η Κυριακή πιθανόν να δώσει κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες ημέρες.Παρακολουθώ και θα δώσω νεα ενημέρωση για Κυριακή.
Η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια επίπεδα αλλά λόγω και νεφώσεων που θα παρατηρούνται μπορεί να ευννοήσουν σε πολύ μικρή πτώση. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ