RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ - ΒΡΟΧΕΣ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ & ΧΙΟΝΙΑ

Από καλοκαιρινό καιρικό σκηνικό σε χειμωνιάτικο με βροχές-χιόνια και αισθητή πτώση θερμοκρασίας.


Αλλάζει το καιρικό σκηνικό στην Κύπρο από αύριο Τρίτη και από τις καλές καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες οδεύουμε σε χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό.
Από αύριο Τρίτη από το μεσημέρι ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας αναμένεται να αρχίζει να μας επηρεάζει από τα δυτικά με βροχές σε δυτικές περιοχές της επαρχίας Πάφου,σε ορεινά και βόρεια-βορειοδυτικά.
Το ψυχρό μέτωπο θα κινείται από τα δυτικά προς ανατολικά και μέχρι νωρίς το απόγευμα να υπάρχουν πιθανότητες για βροχές και σε άλλες περιοχές του νησιού και ας ελπίσουμε να μην εξασθενεί κινούμενο ανατολικά.
Βροχές ελαφράς έως μέτριας έντασης με μικρά τοπικά ξεσπάσματα σε μορφή μπόρας ή καταιγίδας.
Βραδυνές ώρες βροχές κυρίως σε βόρεια-βορειοδυτικά και δυτικά τμήματα του νησιού.
Από τις βραδυνές ώρες προς ξημερώματα Τετάρτης χιόνια αναμένονται στο Τρόοδος.

 
Χαμηλό βαρομετρικό θα παρατηρείται βόρεια-βορειοανατολικά της Κύπρου.

Θερμοκρασία σε πτώση και θα κυμαίνεται στους 19-22 βαθμούς στο εσωτερικό,στους 17-20 σε επαρχία Πάφου,στους 17-21 στην επαρχία Λεμεσού και 21-23 σε επαρχία Λάρνακας-Αμμοχώστου.
Στα ορεινά 10-14 βαθμούς.
Σημαντική ενίσχυση των ανέμων που στα δυτικά-νότια και βόρεια θα είναι στα 4-5 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές στα 3-4 εκτός από τα ορεινά στα 2-3 μποφόρ.
Ριπές ανέμων στα δυτικά-νότια-ορεινά και εσωτερικού περιοχές στα 6-7 μποφόρ.Μια πιθανότητα υπάρχει για πολύ τοπικά έως 8-9 μποφόρ ριπές.
Δυτικοί-νοτιοδυτικοί

Την Τετάρτη από πρωινές ώρες μέχρι και νωρίς το απόγευμα άστατος καιρός με βροχές-τοπικές μπόρες ή και και καταιγίδα και στα ορεινά χιόνια από τα 1100-1200 μέτρα και πάνω.Λίγο πιιο κάτω δεν αποκλείεται και χιονόνερο.
Σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία και θα κυμαίνεται στους 14-16 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και στους 5-6 σε ορεινές περιοχές αλλά από τα 1200 μέτρα και πάνω γύρω στους μηδέν ενώ στο Τρόοδος θα είναι κάτω του μηδενός.Θα παρατηρηθεί και παγετός σε ορεινές περιοχές.
Ενισχυμένοι παγωμένοι βόρειοι άνεμοι.

Από το απόγευμα και μετά βελτιώνεται αλλά παραμένει ψυχρός καιρός μέχρι και την Πέμπτη ενώ από Παρασκευή θα σημειώσει άνοδο η θερμοκρασία 2-3 βαθμών με τις καιρικές συνθήκες να είναι καλές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ